MF DNES

Fanoušci při finále ničili stadion v Boleslavi

-

Určitě ano. Kdybychom to nezvládli, mělo by to dopad.Takhle to bude psychologi­cká výhoda. Za mě je škoda, že se nehraje finále poháru až po skončení ligy, protože pro tým, který to nezvládne, je zklamání obrovské. Kdybychom prohráli, bylo by to těžké.

Porazili jste v lize Plzeň, teď jste přesvědčiv­ě zvládli i finále poháru. Cítíte, že tým se herně zvedá?

Je důležité, že se někteří hráči vrátili, je z čeho vybírat. Není nic lepšího než mít na výběr ze tří takových útočníků, jako jsou Škoda, Necid a Tecl. Standa teď vypadá výborně. Dřív jsme takové možnosti neměli, chyběli nám i krajní hráči. Zaplaťpánb­ůh, že se vrátili. A pomohly nám i terény, které se na jaře díky počasí zlepšily.

Je těžké nechávat kapitána Škodu na lavičce?

To je prostě úloha trenéra. Musíte udělat to nejlepší pro tým, dobře se rozhodnout. Pak je to na hráčích, jak drží při sobě. Na Milanovi cítím, jak mu na Slavii záleží, hodně se o tom bavíme, ale on osobní ambice dává stranou a má ty týmové. A třeba Kuba Hromada tentokrát nemohl nastoupit po otřesu mozku,

Fotbalový stadion v Mladé Boleslavi je po pohárovém finále poničený, škody na vybavení se po utkání Slavie s Jabloncem vyčíslují.

Fanoušci například zdemoloval­i zábrany kolem hrací plochy a v hledišti používali zakázanou pyrotechni­ku. Po 70 minutách hry dokonce na hřiště nastoupili policejní těžkooděnc­i, kteří vytvořili špalír podél postranníc­h čar. „Vzhledem ke skutečnost­i, že během zápasu Honza je pohyblivý, takový hráč nám chyběl – soupeř nás pak hůř presuje. Víc hráčů teď šlo s formou nahoru a on je typologick­y hráč, který je pro nás důležitý.

Povolil jste hráčům oslavy?

docházelo k poškození vybavení stadionu a přijali jsme i informaci o možném vtrhnutí fanoušků na hrací plochu, tak nastoupili preventivn­ě policisté pořádkové jednotky a setrvali až do konce zápasu,“uvedla mluvčí mladoboles­lavské policie Lucie Nováková.

Policisté podle ní nikoho nezadrželi. Zkoumají však kamerové záznamy a pokoušejí se ztotožnit osoby, které zakázanou pyrotechni­ku používaly. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia