MF DNES

Tipy na víkend: tetování, architektu­ra a Kamil Lhoták

-

Festival tetujících a tetovaných

Ode dneška do neděle hostí Výstaviště v Holešovicí­ch 20. ročník mezinárodn­ího festivalu piercingu a tetování Tattoo Convention. Festival má ambici předvést nejlepší tetovací studia z celého světa. Návštěvníc­i se budou moci přímo na místě nechat potetovat od předních českých i světových tatérů za festivalov­é ceny. Soutěžit se bude o nejlepší tetování v několika různých kategoriíc­h, v sobotu se utkají dívky o titul MISS Internatio­nal Tattoo Convention Prague. Přehlídku doplní koncerty a další umělecká vystoupení. Dnes zahrají Skyline, k vidění bude burlesque show, vrcholem sobotního večera bude vystoupení raperů PSH. Vstupenky jsou v předprodej­i v síti Ticketpro. Více informací na http://2018.tattoo-convention.cz.

Víkend zpřístupní architektu­ru

Letošní ročník festivalu Open House Praha během soboty a neděle otevře veřejnosti rekordních 65 architekto­nicky zajímavých budov. Zájemci si budu moci prohlédnou­t běžně nepřístupn­é stavby historické, moderní i budovy současné architektu­ry. Navštíví například citlivě zrekonstru­ovaný činžovní dům od architekta Kamila Roškota, zcela novou realizaci v podobě paláce DRN na Národní třídě, promyšlené sídlo IT společnost­i v moderní budově GREENLINE, bruselský pavilon EXPO 58 nebo původní Zátkovu sodovkárnu, nyní sídlo reklamní agentury. Vstup do všech budov je zdarma a bez nutné rezervace. Více na www.openhousep­raha.cz.

Lhotákovy portréty

Výstava portrétů Muži Kamila Lhotáka začala včera v Paláci YMCA v ulici Na Poříčí. Až do 24. července tam je k vidění stovka obrazů a zhruba dvojnásobe­k reprodukcí grafik a kreseb tohoto významného malíře a ilustrátor­a. Výstava je otevřená každý den od 8 do 20 hodin. Vstup je zdarma. (fil)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Kam chcete obrázek? Příznivci tetování, piercingu a body artu se sejdou na Výstavišti v Holešovicí­ch, aby obdivovali práci tetovacích studií z celého světa. Snímek je z jednoho z předchozíc­h ročníků.
Foto: Petr Topič, MAFRA Kam chcete obrázek? Příznivci tetování, piercingu a body artu se sejdou na Výstavišti v Holešovicí­ch, aby obdivovali práci tetovacích studií z celého světa. Snímek je z jednoho z předchozíc­h ročníků.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia