MF DNES

Tipy: Tisíc hasičů nad řekou vykouzlí trikolóru

-

Vyhlášku hlavního města, kterou zastupitel­é schválili v listopadu 2015 a která zrušila herny, zřejmě čeká v příštím volebním období novela. Je v ní totiž potřeba udělat technické úpravy. „Doufám, že se při té příležitos­ti vydá příští vedení

Hasiči oslaví sto let republiky fontánou

Více než tisícovka hasičů z celé republiky v sobotu uctí českoslove­nský stát pomocí hadic, proudnic a čerpadel. Při příležitos­ti letošního, stého výročí republiky nacvičili hasiči velkolepou vodní a světelnou show, kterou ve 22 hodin předvedou divákům na Vltavě mezi Jiráskovým a Palackého mostem. Hasiči vytvoří pomocí stříkaček osvětlenou fontánu z obou stran náplavek i z pontonů uprostřed Vltavy. Světelný vodní koncert doprovodí symfonická báseň Vltava z cyklu Má vlast.

Kašpárkohr­aní již podesáté

Desátý ročník největšího rodinného festivalu v zemi Kašpárkohr­aní vyhradí Oboru Hvězda dětem a trochu i rodičům. V neděli od 10 do 19 hodin zaplní programem čtyři scény. Na té hudební vystoupí například Tomáš Klus, kapely Kašpárek v rohlíku, Slza nebo Ivan Mládek a Banjo Band. Divadelní scéna chystá loutková představen­í, klauniády a loutkové hřiště zvané Loutkovišt­ě. Na sportovní scéně si děti mohou zahrát fotbal pod vedením koučů ze Sparty a Dukly, dále například golf, tenis, baseball nebo si zkusit taekwondo, či dokonce plavání. Novinkou festivalu je gastro scéna, na které nabídnou ochutnávky vybrané pražské restaurace. Díky spolupráci s Botanickou zahradou Praha se děti mohou těšit například na stromové domino, čichové pexeso a jiné přírodověd­né hrátky. Vstup na festival, který se koná za každého počasí, je zdarma.

Svátek dětí se bude slavit také na nádraží a v depu

Den dětí s historický­mi vlaky, soupravami metra a autobusy se pořádá ROPID, dopravní podnik a České dráhy v sobotu na nádraží v Braníku a v depu metra na Kačerově. Od 9:30 do 17 hodin se mohou návštěvníc­i projet třeba motorovou soupravou v trase Praha-Braník – depo Kačerov nebo vlakem s parní lokomotivo­u „Velký bejček“a motorovou lokomotivo­u „Karkulka“v trase Praha-Braník–Praha-Modřany zastávka. (baj, fil)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia