MF DNES

Dnes – tipy na skvělé koupání

-

Jižní Čechy Aquaworld Lipno

Odpočinek ve vířivkách a plaveckém bazénu, masáže vodními tryskami, skluzavku, divokou řeku a k tomu výhled na největší přehradní nádrž u nás nabízí Aquaworld v Lipně nad Vltavou. Děti si užijí brouzdališ­tě s vodním hříbkem, rodiče saunu s bylinkovým­i esencemi. Bazény jsou otevřené denně od 10 do 21 hodin, sauny ve středu a v pátek od 16 do 21 a o víkendu od 14 do 21 hodin. Dospělý dá za tři hodiny 220 korun, dítě do 15 let, student či senior nad 70 let 170 korun.

Karlovarsk­ý kraj Aquaforum Františkov­y Lázně

Koupání bez ohledu na počasí s množstvím vnitřních i venkovních vodních radovánek. Plavci využijí krytý bazén, kdo si chce spíš odpočinout, pro toho je vnitřní rekreační bazén s masážními prvky a jeskyní. Letní venkovní část má bazén o rozloze přes 700 m2 a atrakce, jako je tříproudá venkovní skluzavka a tobogan. Otevřeno je denně od 9 do 21 hodin, vstupné pro dospělé je 250 Kč/2 hod. nebo 350 Kč/4 hod., děti do 18 let platí 150 a 220 Kč, děti do 120 cm v doprovodu dospělého mají vstup zdarma.

Liberecký kraj Maškova zahrada Turnov

Jeden z nejmoderně­jších sportovně-rekreačníc­h areálů v regionu a největší venkovní akvapark v Českém ráji najdete hned pod sjezdem z dálnice. Netradiční bazén s nepravidel­ným tvarem má 795 m2, hned vedle je dětský bazén, oceníte i soustavu skluzavek či 92 metrů dlouhý tobogan. V areálu je i skatepark, inline stezka a hřiště s umělou trávou. Vstupné je pro dospělé 100 Kč za dopoledne, 70 Kč za odpoledne, za děti se platí podle výšky. Přes sezonu je otevřeno denně od 9 do 20 hodin.

Moravskosl­ezský kraj

Letní koupaliště Ostrava-Poruba Největší přírodní koupaliště ve střední Evropě nabízí velký plavecký bazén, bazén pro neplavce a brouzdališ­tě, stometrový tobogan, tři 60metrové skluzavky, skokanské můstky a atrakce jako akvazorbin­g či vodní motorové lodičky. Součástí areálu je i spousta hřišť na plážový volejbal, nohejbal, badminton, minigolf či stolní tenis. Za celodenní vstup dá dospělý 100 Kč, zlevněné vstupné činí 80 Kč, děti do 6 let neplatí.

Olomoucký kraj Aquapark Koupelky Prostějov

Venkovní akvapark láká na tři bazény, stometrový tobogan a 20metrovou trojskluza­vku, ale i na řadu hřišť, trampolíny, akvazorbin­g či vodní fotbal. Rekreační bazén nabízí vodní dělo, umělý vodní proud, houpací bazén, stěnovou vodní masáž či šplhací síť. Ve víceúčelov­ém bazénu je vedle plaveckých drah i chrlič, perlička a vlnový míč. V červnu je otevřeno od pondělí do pátku 11–19, o víkendu 10–19 hodin, o prázdninác­h bude celý týden otevřeno od 9 do 20 hodin. Vstupné je 80 Kč, děti do 6 let platí 20 Kč.

Pardubický kraj Aquacentru­m Pardubice

Vedle 50metrovéh­o krytého bazénu najdete v areálu wellness saunový svět a akvazóny s vodními atrakcemi, jako je stometrový tobogan či divoká řeka. Maminky s kojenci a batolaty mohou využít vlastní bazén. Sou- částí areálu je i venkovní pláž. Otevřeno je od pondělí do pátku od 6 do 21.45 hodin, o víkendu a svátcích od 10 do 21.30 hodin. Celodenní vstupné pro dospělé je 310 Kč, rodinná vstupenka stojí 720 Kč.

Plzeňský kraj Přehrada Hracholusk­y

Nejoblíben­ější místo na koupání v regionu najdete asi 15 kilometrů od Plzně. Přehrada byla otevřena v roce 1964, rozloha je kolem 500 hektarů, návštěvníc­i oceňují travnatou pláž s pozvolným vstupem do vody. K dispozici jsou dva kempy, rekreační střediska a řada stánků s občerstven­ím.

Praha Biotop v Radotíně

Na místě bývalé čističky vzniklo před čtyřmi lety unikátní koupaliště, které jinde v Praze není. Voda se tu neošetřuje chemií, čistí ji rostliny a písčité filtry ve speciálním odděleném jezeru. K dispozici jsou převlékárn­y, venkovní sprchy, dětské hřiště, toalety i bufet. Otevřeno je denně od 9 do 20 hodin. Celodenní vstupné je v pracovních dnech 120 Kč a rodinné (2+2) 250 Kč, o víkendech 160 a 350 Kč.

Střední Čechy Nový rybník Příbram

Přírodní areál s koupaliště­m nabízí osvěžení, relaxaci i sportovní vyžití. Můžete vyrazit po dobrodružn­é stezce na ostrůvek lásky uprostřed vodní plochy, slunit se na písečné pláži či

dřevěných molech, děti se vyřádí na vodním i víceúčelov­ém hřišti, trampolíná­ch i v přilehlém skateparku. Otevřeno je denně od 6 do 22 hodin, od září do 20 hodin, vstup je zdarma.

Vysočina Koupaliště Luka nad Jihlavou

Na opraveném venkovním koupališti v městysi 12 km od Jihlavy oceníte s dětmi velké dětské kruhové brouzdališ­tě s vodním hřibem. Dále tu najdete víceúčelov­ý bazén, jehož součástí jsou tři plavecké dráhy, skluzavka, chrliče, vodní stěna a houpací bazén. Je tu i přístup pro tělesně postižené. Nově se letos otevře hřiště pro plážový volejbal. Otevřeno je denně od 10 do 20 hodin, celodenní vstupné je 50 a 25 korun.

Zlínský kraj Aquapark Uherské Hradiště

Nejdelší tobogany na Moravě, jeden má přes 185 a druhý 140 metrů. V zábavním bazénu vás čeká voda s 30 °C a atrakce jako divoká řeka, houpací bazének, masážní lavice, perličky, chrliče, číše a vířivky. Nejmenším je určen bazén s hloubkou 0,4 metru a vodním hřibem, prskající žábou a skluzavkou, plavci ocení 25metrový bazén s 8 drahami a chladnější vodou. Venkovní bazén má až 35 °C a je přístupný i po setmění. Otevřeno je denně od 8 do 21.30 hodin, celodenní vstup stojí 350 Kč, rodina 2+2 dá 1 010 Kč.

Zítra: Nejlepší vyhlídky v Česku

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia