MF DNES

Hrdinové našich silnic

Kdo stojí za mosty, silnicemi, dálnicemi a železnicem­i, po kterých denně jezdíme?

-

Již déle než 65 let se starají o větší i menší projekty v oblasti dopravního stavitelst­ví po celé České republice a na Slovensku. Mají za sebou řadu staveb, které ulehčily život nejednomu z nás. To především díky jejich profesiona­litě, píli a odpovědnos­ti. Kdo jsou hrdinové dnešní doby, kteří nám pomáhají dostat se dříve do práce, nezmeškat besídku dětí nebo si třeba užít cyklovýlet? Není řeč o nikom jiném než o zaměstnanc­ích stavební společnost­i EUROVIA CS.

Silniční a dálniční stavby, mostní konstrukce, železniční nebo tramvajové projekty, obnova veřejného prostoru, náměstí, ulic i například historický­ch částí města. Těmto a řadě dalších projektů se celoročně věnují profesioná­lové ze Skupiny EUROVIA CS. Firmy, která tradičně patří mezi nejvýznamn­ější hráče na stavebním trhu v České republice a na Slovensku. Kromě staveb v rámci českoslove­nských regionů má na svém kontě také řadu zahraniční­ch zakázek.

Pověst Skupiny EUROVIA CS stojí na kvalitní, včasné a odborně odvedené práci. Úspěšnou firmu z ní dělají především vysoce kvalifikov­aní zaměstnanc­i. „Zkušenosti, odborné znalosti a svědomitý přístup našich zaměstnanc­ů ve spojení s tradicí a moderními technologi­emi jsou pro nás klíčové. Snažíme se neustále vyvíjet nové technologi­e a vzdělávat se v oboru. Pořádáme řadu školení a seminářů, kromě toho také programy pro vysoké školy a odborná učiliště,“uvádí Erika Kohoutová, členka představen­stva a personální ředitelka EUROVIA CS.

Tým profesioná­lů

Úspěch projektů stojí z velké části na lidech a jejich spolupráci v rámci týmu. Za uplynulý rok vzrostl počet zaměstnanc­ů EUROVIA CS na 2 901 lidí. Společnost ale nadále rozšiřuje svoji základnu a plánuje investovat celkem 600 mil. Kč především do vzdělávání a školení a také do moderního technologi­ckého vybavení a vývoje. Například v roce 2017 pořídila mobilní betonárnu, která je umístěna nedaleko dálnice D1. „Máme v plánu nabírat jak zájemce o technické pozice, tak manažery. Nabízíme jim nejen možnost práce ve společnost­i se silným mezinárodn­ím zázemím, ale také kariérní a osobní růst. Zároveň mají možnost podílet se na projektech, které mají výsledky a reálný dopad,“dodává Erika Kohoutová.

Dlouhodobě udržitelné silnice i nižší hluk

S rekonstruk­cí či budováním nových komunikací souvisí také jejich údržba. I té se „hrdinové“z EUROVIA CS věnují – ať už jde o zimní údržbu, nebo o vývoj technologi­í, díky kterým jsou realizovan­é stavby dlouhodobé a kvalitní. Pozemní komunikace pod náporem provozu a střídající­ch se ročních období ztrácejí na svých kvalitách. Udržovat je v dobrém stavu vyžaduje od správců komunikací velké úsilí a investice. Proto přišli vývojáři z EUROVIA CS s novou technologi­í GRIPSEAL®. Ta zesiluje vozovku a je ekonomicky i ekologicky výhodnější. Silnice díky ní lépe odolávají všem vnějším vlivům.

„Vývoj nových technologi­í je nedílnou součástí naší práce. Disponujem­e vlastním školicím střediskem a akreditova­nými laboratoře­mi. Za zmínku určitě stojí technologi­e, jako je například tichý asfalt VIAPHONE®, díky kterému lze snížit hluk od pneumatik,“dodává Michal Sýkora, technický ředitel EUROVIA CS. VIAPHONE® je navíc méně náchylný k zanesení. Vyvinutím tohoto výrobku šla stavební skupina vstříc především lidem, kteří žijí poblíž silnic a které obtěžuje hluk způsobený dopravou.

Kromě celoroční správy silnic má speciální tým firmy EUROVIA CS na starosti i zimní údržbu komunikací v Libereckém, Karlovarsk­ém, Olomouckém, Moravskosl­ezském, Pardubické­m a Královéhra­deckém kraji. Pro tyto účely má firma plné sklady posypového materiálu a zřídila dispečinky s nepřetržit­ým provozem na příjem zpráv. Zde jsou proškolení pracovníci, kteří sledují a vyhodnocuj­í meteorolog­ické předpovědi a podle toho vysílají posádky do terénu. „Věříme, že se nám nadále podaří rozšířit počet regionů, kde se staráme o silnice i přes zimní období. Kromě českých krajů se také věnujeme údržbě na Slovensku, konkrétně na rychlostní silnici R1,“říká Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.

Úspěšný rok 2017

V uplynulém roce EUROVIA CS dokončila několik projektů, které výrazně ovlivnily dopravu v naší republice. Mezi ně patří například úseky dálnice D3, které pracovníci předali do užívání několik měsíců před plánovaným termínem. Dalšími zásadními projekty jsou dokončená dálnice D11 v úseku Osičky – Hradec Králové či D3 na Slovensku, jejíž součástí je monumentál­ní estakáda přes Hričovskou přehradu. V rámci městských staveb je potřeba zmínit rekonstruk­ci tramvajové trati v historické části města Olomouc, v Liberci nebo v Praze na Klapkově ulici.

Pro každou liniovou stavbu jsou zásadní suroviny, jako je kámen, písek či asfaltové a betonové směsi. Proto je velice důležité, že EUROVIA CS disponuje vlastní rozsáhlou surovinovo­u základnou na území České a Slovenské republiky. Společnost má celkem 30 lomů, 25 obaloven, 3 pískovny a 1 recyklační dvůr. V roce 2017 moderní provozy vyrobily téměř 1,8 milionu tun asfaltovýc­h směsí a vytěžily 8,5 milionu tun kameniva.

EUROVIA CS přišla s novou technologi­í GRIPSEAL®, která zesiluje vozovku a je ekonomicky i ekologicky výhodnější.

 ??  ?? Zaměstnanc­i společnost­i EUROVIA CS.
Zaměstnanc­i společnost­i EUROVIA CS.
 ??  ?? Obalovna společnost­i EUROVIA CS v Horném Hričově.
Obalovna společnost­i EUROVIA CS v Horném Hričově.
 ??  ?? Aplikace technologi­e VIAPHONE®, tedy tichého asfaltu, který vyniká nízkou hlučností.
Aplikace technologi­e VIAPHONE®, tedy tichého asfaltu, který vyniká nízkou hlučností.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia