MF DNES

Kamarádský boj o finále: Pardon, jdu teď soupeřce říct pár drbů

- — Miroslav Němý

Soupeřka soupeřce vlkem? Ne nutně. A tak první plán Sloane Stephensov­é po postupu do semifinále zněl následovně: „Pardon, ale musím běžet za Madison a říct jí pár šťavnatých věcí.“

Za Madison Keysovou. Za dobrou kamarádkou, která stojí v cestě do grandslamo­vého boje o titul.

Díky tomu má jejich vlast jistotu finalistky Roland Garros – a poprvé od roku 2002 (!) jí bude jiná Američanka než některá ze sester Williamsov­ých. Tenis nebývá zrovna prostředím spřízněnýc­h duší, na to se v něm hraje o příliš mnoho peněz, slávy a vítězné euforie, jenže tyhle dvě se vymykají. Společně letos dotáhly USA do finále Fed Cupu, nyní čelí jedna druhé.

„Na kurtu jsme samozřejmě soupeřkami, ale jinak se mezi námi nic nezmění, budeme se chovat úplně normálně,“řekla v Paříži Stephensov­á a Keysová souhlasila: „Cokoli jiného by přece bylo zvláštní. Ba divné. Přece kolem sebe nebudeme v šatně chodit a dělat, že se neznáme! My dvě mezi sebou totiž nemáme vůbec žádné tajnosti.“

Že jejich vztah ustojí mnohé, je již dokázáno. Loni v září v New Yorku dostaly možnost hrát tu nejameričt­ější ze všech bitev, nastoupily do ryze národního finále US Open. Stephensov­á vyhrála jasně 6:3, 6:0.

Teď ji v Paříži zatím nejvíc „rozhodilo“, když jí na Champs-Élysées zavřeli její oblíbenou prodejnou se zmrzlinou, protože tou se láduje tak často, jak to jen jde. „Takový nedostatek respektu,“pronesla rozverně. Její svébytnost pak doplňuje slušňačka Keysová. „Mockrát jsem slyšela, že hodné holky nevítězí. Ale já si myslím, že to je jen snůška nesmyslů,“usmála se.

Každá jiná, každá svá. Většinou spolu, nyní proti sobě. Americké kamarádstv­í dostane pauzu jen na nezbytně nutný počet gamů.

 ?? Foto: Profimedia.cz ?? Kamarádky V semifinále proti sobě stojí Sloane Stephensov­á a Madison Keysová.
Foto: Profimedia.cz Kamarádky V semifinále proti sobě stojí Sloane Stephensov­á a Madison Keysová.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia