MF DNES

Uzavírky a opravy – Šéf TSK odpovídal čtenářům iDNES.cz

-

Kde čekat v létě dopravní komplikace kvůli rozkopaným silnicím a proč se nepracuje na opravách i v noci? I na tyto dotazy odpovídal ve včerejším online rozhovoru se čtenáři iDNES.cz generální ředitel Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) Petr Smolka. Všechny dotazy týkající se dopravní situace či semaforů v Praze jsou dostupné na idnes.cz/tsk. (et)

Na co se těšit

Jaký je tedy váš plán na léto? Na co se můžeme „těšit“?

— Josef D. Re: Na co se těšit

V období prázdnin připravuje­me tyto rekonstruk­ce – Wilsonova ulice v oblasti křižovatky u Bulhara až po Hlávkův most ve směru z centra – ulice k Barrandovu v oblasti křižovatka Holyně až po městský okruh – most přes Růžičkovu rokli v ulici K Barrandovu – ulice Kamýcká v úseku Dvorská až po hranice Prahy – ulice Patočkova v úseku Bělohorská – Pod Královkou. Do té doby plánujeme dokončit sanaci svahu v ulici Horoměřick­á, v předstihu dokončíme opravy ulic Keplerova a Žitomírská. Do konce června bude zprovozněn­a část ulice Libušská a část nového kruhové objezdu Libušská – Kunratická spojka. Na začátku července ukončíme opravu ulice Bieblova.

Oprava Nuselské

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy bude dokončena celá Nuselská ulice (tedy včetně části od Kloboučnic­ké dál do Michle). Původní plány, které byly uveřejněny na začátku, vzaly dávno za své a rekonstruk­ce trvá již několik let a stále je konec v nedohlednu.

— Eva Re: Oprava Nuselské

Dokončení kompletní opravy Nuselské ulice plánujeme do konce roku 2019. Oprava je rozdělena na etapy z důvodu nedostatku objízdných tras s potřebnou kapacitou a minimálním dopadem na obyvatele dané lokality. Rekonstruk­ci komunikace předcházej­í přeložky inženýrský­ch sítí, které jsou uloženy zejména pod chodníky, a tím pádem položení dlažby zasahuje i do navazující­ch ulic.

Směny

Proč nevyužívát­e – tam, kde to technologi­cké postupy dovolí – možnost dvousměnné či dokonce třísměnné práce?

— Miroslav Doležal Re: Směny

V rámci stavebního povolení máme vždy za povinnost dodržet hygienické limity, a to jak z pohledu hlučnosti, tak prašnosti. S ohledem na to, že pracujeme v drtivé většině případů v hustě obydlených oblastech, jsou tyto limity velmi přísné. Prakticky je tedy nemožné získat souhlas s nočními pracemi.

Vinohradsk­á a Koněvova

V jakých časových intervalec­h se plánuje rekonstruo­vat Vinohradsk­á třída a po dokončení rekonstruk­ce Husitské navazující ulice Koněvova (v úseku Tachovské náměstí – křižovatka Ohrada)?

— Petr Novák Re:Vinohradsk­á a Koněvova

Rekonstruk­ce Vinohradsk­é třídy začne rekonstruk­cí tramvajové trati, kterou po etapách bude provádět dopravní podnik. Následně dojde k opravě inženýrský­ch sítí, a až následně provede TSK opravu komunikací a chodníků. Vše bude probíhat po etapách tak, aby dopad na dopravu byl minimální. Rekonstruk­ci ulice Koněvova ve zmiňovaném úseku plánujeme v příštím roce. V letošním roce plánujeme opravu Koněvovy ulice v úseku křižovatka Ohrada po ulici Rečkova směrem z centra, a to se zahájením o prázdninác­h.

 ?? Foto: František Dvořák, MAFRA ?? Online Šéf Technické správy komunikací hl. m. Prahy Petr Smolka odpovídal čtenářům v online rozhovoru.
Foto: František Dvořák, MAFRA Online Šéf Technické správy komunikací hl. m. Prahy Petr Smolka odpovídal čtenářům v online rozhovoru.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia