MF DNES

Už mám oči trenéra

-

Jan Palička fotbalový reportér MF DNES Proč? Antoine Griezmann, Francie.

Útočník s velice překvapivý­m pohybem. Když jsme proti němu hráli semifinále Evropské ligy, moc se mi nelíbil, přitom pro Atlético Madrid zařídil postup.

Robert Lewandowsk­i, Polsko.

Dávat góly je vážně umění. On střílí jeden za druhým, takže klobouk dolů.

Mohamed Salah, Egypt.

Strašná smůla, že se zranil už na začátku finále Ligy mistrů. V Liverpoolu měl fantastick­ou sezonu. Chytil vítr a byl podobně nebezpečný jako Messi. Žádná zbrklost, naopak do poslední chvíle čekal na nejlepší řešení.

Neymar, Brazílie.

Od února marodil, ale stačil se uzdravit. Myslím, že to může být největší hvězda mistrovstv­í. Je radost se na něj dívat. Když má míč, vždycky se něco stane.

Eden Hazard, Belgie.

Ten umí všechno. Pokud bude mít sílu, chuť a zůstane zdravý, může dokázat cokoli. Zvlášť pokud si vyjdou vstříc s Kevinem De Bruynem. Belgie má tým snů, vždyť si dovolila nevzít Nainggolan­a z AS Řím.

David de Gea, Španělsko.

Španělé jsou úžasní ve hře dopředu, ale nezapomíne­jte, že De Gea byl jako brankář třikrát za sebou zvolený nejlepším hráčem Manchester­u United. Na gólmany pozor. Buffon vychytal titul 2006, Neuer před čtyřmi lety. Brankář je základ úspěchu.

Co Němci? Obhajují titul.

Mají ohromně silný střed hřiště, jen moc nechápu, proč vyřadili Saného, jednoho z nejlepších hráčů Manchester­u City. Jsem zvědavý.

Zapomněli jsme na někoho?

Na Anglii. Znám ty kluky, jsou hladoví, a pokud psychicky utáhnou, jaká na nich leží tíha, můžou to dotáhnout daleko. Řekneme si to za měsíc.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia