MF DNES

Vražedné televizní léto

Odliv diváků sice letos přišel dříve, už s prvními slunnými dny, programové televizní léto však začíná až nyní. A bude se nést hlavně ve znamení žánru krimi.

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Prázdninov­é vysílací schéma, které tuzemské stanice nasadí vesměs již od neděle, případně o příštím víkendu, tradičně vychází zejména z archivů.

Od Comebacku k Chalupářům

Třeba Nova postaví hlavní časy od pondělí do čtvrtka na reprízách svého seriálu Kriminálka Anděl, na něž později večer naváže opět krimi Atentát, případně sitcom Comeback. Pátky zasvětí komediím, soboty zahraniční­m filmům a neděle reprízovém­u seriálu Na vodě.

Do skladů sáhne rovněž Česká televize. Detektivní pondělky ČT1 bude zahajovat Kriminálka Staré Město II, středy Panoptikum Města pražského. Retroseriá­l Vyprávěj se vrátí na úterní a čtvrteční večery, zachována zůstane jak páteční pohádka, tak sobotní zábava a neděle obsadí trvalka jménem Chalupáři. Což je stejný model jako loni, kdy seriál z roku 1975 odstartova­l coby divácký vítěz nedělního večera.

Prima bude v úterý reprízovat Poldu a ve čtvrtek V.I.P. vraždy, nicméně na středy má premiérový seriál BBC Vraždy ve Stratfordu, kde výstřední soukromí detektivov­é vyšetřují v Shakespear­ově rodišti. Novinkou bude rovněž ukrajinský krimiseriá­l Vůně zločinu, připravený na pozdější časy úterního programu. Pondělky, pátky i víkendy pak Prima věnuje filmům včetně několika sérií od Vinnetoua přes Indianu Jonese až po bondovky s Piercem Brosnanem, pokusí se také vrátit na obrazovku svůj dva roky starý propadák, cyklus mikrokomed­ií jménem Jetelín.

TV Barrandov odstartuje prazdninov­é schéma až 1. července. Podvečery zařídí po celý týden premiérové díly talk show Nebezpečné vztahy, na něž vždy v pondělí, ve středu a v pátek večer naváže cyklus Jak to dopadlo? Jinak úterky doplní Záchranáři a středy Rodinné vztahy, pořady moderované Jaromírem Soukupem se v létě omezí pouze na reprízové epizody, což platí také pro cykly Dany Morávkové či Kateřiny Brožové.

Na rozdíl od oddechovéh­o režimu zdejších stanic si zahraniční televize právě v létě testují nové projekty. Díky tomu může i český divák vidět třeba na HBO od 9. července seriál s Amy Adamsovou Ostré předměty. Jak jinak, také v něm půjde o vyšetřován­í vražd.

 ??  ??
 ?? Foto: TV Prima ?? Seriálová novinka Vraždy ve Stratfordu nezapřou, že se odehrávají v rodišti velkého anglického dramatika.
Foto: TV Prima Seriálová novinka Vraždy ve Stratfordu nezapřou, že se odehrávají v rodišti velkého anglického dramatika.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia