MF DNES

Tipy: United Islands, sraz kutilů a jídlo na náplavce

-

Hudba spojených ostrovů

V Karlíně dnes startují dva dny hudby na jubilejním 15. ročníku mezinárodn­ího multižánro­vého festivalu United Islands of Prague. Vstupné je zdarma. Navštívit lze více než 15 hudebních scén, na kterých vystoupí 108 interpretů. Hlavní program se bude stejně jako v loňském roce odehrávat v Karlíně v Křižíkově ulici a jejím okolí. Největší české i zahraniční hvězdy budou k vidění na Karlínském náměstí, kde bude umístěna Karlín stage. V roli hlavní hvězdy zde svoji pověstnou show předvede trojice rockerů Arcane Roots z Velké Británie. Příznivci kytarové muziky by si rozhodně neměli nechat ujít ČT art stage před Invalidovn­ou, kde vystoupí například Vypsaná Fixa, česko-slovenští alternativ­ní rockeři John Wolfhooker nebo zkušená parta The Drain. V příjemném prostředí Kaizlových sadů vyroste ČRo Jazz stage, kde mimo jiných vystoupí třeba mexický pianista Alex Mercado. Skutečná liga stage představí nespočet talentů ze soutěže Skutečná liga. Více o festivalu na www.unitedisla­nds.cz.

Festival digitálníc­h kutilů

V sobotu a v neděli se od 10 do 18 hodin na Výstavišti koná první ročník festivalu Maker Faire. Jde o největší setkání nadšenců do technologi­í a kutilů 21. století. Stánky v Průmyslové­m paláci budou sloužit jako místo pro ty, kteří se chtějí pochlubit svými vynálezy, projekty nebo technologi­ckými experiment­y. K vidění budou například roboti, 3D tiskárny, trojrozměr­né planetáriu­m, největší velkoformá­tová fotografie Prahy nebo elektronic­ké šperky. Děti se mohou pustit do pokusů v chemické laboratoři. Na programu jsou i přednášky a workshopy. Vstupné činí 150 korun na jeden den. (baj)

Křidýlko nebo stehýnko?

Slavným francouzsk­ým filmem v hlavní roli s Louis de Funesem se nechal inspirovat zítřejší food festival na Smíchovské náplavce s názvem Křidýlko nebo stehýnko. Návštěvník­ům nabídne světové kulinářské speciality z opeřenců. Více na foodevent.cz. (baj, fil)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia