MF DNES

Praze 1 vadí autobusy, které svážejí zákazníky

-

Obě pražská outletová centra nabízejí svým zákazníkům dopravu autobusem, který je naloží přímo v centru města. Autobusy vyjíždějí z ulice Na Příkopě. Do Štěrbohol i Tuchoměřic vyrážejí dvakrát denně po celý týden. Do historické­ho centra se se zákazníky také vracejí.

To, že svou cestu začínají v historické­m jádru města, se nelíbí radnímu pro dopravu Prahy 1 Richardu Burešovi (ODS).

„Nepřipadá mi to vhodné a myslím si, že je možné zvolit jakékoli jiné vhodné místo. Příkopy jsou a měly by zůstat klidnější zónou. Jezdit by tudy měl jenom ten, kdo do

plány na výstavbu i této části objektu, kterou můžeme připojit k první fázi velmi jednoduše a velmi rychle, a to úpravou interních předělů,“vysvětluje Mešanović.

Podle centra se outlet může takovým způsobem rozšířit za méně než jeden rok. Poté by mělo nabídnout až sto osmdesát obchodů.

V hlavním městě se za poslední toho místa potřebuje, a ne, aby tam lidé nastupoval­i do autobusů,“říká radní Bureš.

Linky k outletům by mohly podle představ radního odjíždět například z Florence. „Taková lokalita je pro autobusy a pro to zatížení vhodnější a je to hranice městské části,“míní Bureš. Jak dále uvádí, městská část o povolení těchto linek nerozhoduj­e, a tak na ně nemá velký vliv.

Radnímu vadí i dvoupatrov­é turistické vyhlídkové autobusy. „Stává se zvykem, že si každý kvůli svému byznysu zvolí zatížení veřejného prostoru na úkor všech okolo,“uzavírá Bureš. (han)

dobu přestavěla nebo rozšířila dvě obchodní centra: Galerie Butovice a Centrum Chodov. V souvislost­i s Chodovem se podle informací MF DNES spekuluje o tom, že by tam mohla vzniknout další pobočka švédského řetězce s nábytkem IKEA.

Společnost však tuto informaci nepotvrdil­a ani nevyvrátil­a. „Náš zájem

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia