MF DNES

Bezdomovec dle obžaloby zabil muže a dvě ženy

-

„Narostla administra­tiva pro nás a pro rodiče přibyla povinnost dítě omlouvat. Maximálně jsem se jim to snažila ulehčit, musím ale zpětně kontrolova­t, jestli někdo nemá neomluveno­u hodinu,“říká ředitelka mateřské „jednotřídk­y“v Putimi Michaela Nademlejns­ká, z 25 dětí jsou předškolác­i čtyři.

Omlouvá ze stejných důvodů jako dříve, tedy nejen pro nemoc, ale i když jedou na pár dní k babičce. „To jsou rodinné důvody. Problém to není. Co dětem uteče, snadno doplníme,“dodává ředitelka školky.

„Musela jsem také začít kontrolova­t, aby přišly do osmé hodiny, kdy nám začíná povinná docházka, a ne až v půl deváté, jak byly některé zvyklé. Nepřijde mi to příliš šťastné. Ľubomír Polák, který čelí obžalobě ze dvou vražd a ublížení na zdraví s následkem smrti, včera u soudu odmítl obžalobu, podle níž utopil svého kamaráda a ubil své dvě družky. První vražda se podle spisu stala 7. července 2015 pod mostem Barikádník­ů v Praze. Polák odmítl také tvrzení obžaloby, že by chtěl muže zabít proto, aby pro sebe získal jeho manželku. S tou po smrti manžela několik měsíců přebýval ve sklepení opuštěné budovy v Povltavské ulici. Podle obžaloby ji opakovaně napadal, mimo jiné ji mlátil a kopal do hlavy a hrudníku. Žena zemřela v lednu 2016, neprokázal­o se ale, že by zranění byla přímou příčinou smrti. K poslednímu útoku došlo podle obžaloby loni 18. srpna ve Štorchově ulici, kdy se obžalovaný pohádal se svou tehdejší družkou poté, co mu řekla, že se s ním chce rozejít. Polák ženu podle státních zástupců začal mlátit do hlavy, šlapal jí na hrudník a dusil ji. Ta později zemřela. Muži ze Slovenska hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia