MF DNES

Argentina musí zapomenout. A lídr Messi potřebuje zuřit

-

To nejlepší, co teď mohou udělat, je zapomenout. Na utrápené výkony, které předvedli v základní skupině. Na nešikovný odkop gólmana Caballera v zápase s Chorvatske­m, kterému se smál celý svět. A také na šrumec, který jejich mizérie vyvolala.

Ale jde to vůbec? Mohou se argentinšt­í fotbalisté odstřihnou­t od vší kritiky a dnes odpoledne vyřadit v osmifinále mistrovstv­í světa silnou Francii?

Snadné to nebude. Tým, který spoléhá na zázračného Lionela Messiho, si zavařil tím, co v Rusku zatím předvedl. A nepomohly mu ani spekulace, napovídají­cí, že kouč Sampaoli ztraa til kabinu sestavu místo něj určuje právě Messi s dalším mazáJavier­em kem Mascherane­m. Co na tom, že po vydřevítěz­ství ném skočila největší hvězda trenérovi do náručí? Pochybnost­i nemizí.

Všemu navzdory Messi touží po poslední trofeji, která mu chybí.

„Vždycky jsem měl v hlavě sen, jak zvedám nad hlavu zlatou sošku pro mistry světa,“vyznal se. „Kdykoli na to pomyslím, mám husí kůži. Miliony Argentinců by zářily štěstím – proto to nemůžu vzdát. Nechci končit v reprezenta­ci, dokud nebudu mistrem světa!“

Až v závěrečném zápase skupiny dal Messi tohle předsevzet­í pořádně najevo. Konečně byl vidět, dal krásný první gól a viděli jste na něm to, co předtím chybělo: zápal!

„Hrál až zuřivě. A to je skvělá zpráva,“napsal deník La Nacion.

Přesně takového Messiho Argentina potřebuje. Když ho mít nebude, může se už dnes loučit.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia