MF DNES

Belgie jede, má i klauna: Co jsem to za blbce?

-

Dal gól Tunisku a málem si ustřelil hlavu proti Anglii. I kdyby Belgičan Michy Batshuayi na šampionátu nepředvedl už zhola nic, kvůli druhé scénce bude nezapomenu­telný. „Proč jsem tak hloupej, kámo?“naťukal do éteru, když se dohrálo.

Chtěl být za frajera, který čtvrteční gól kolegy Januzaje oslaví tím, že chytne míč a mohutným nákopem ho ještě jednou narve do sítě.

Jenže Batshuayi zapomněl, že by mohl trefit tyč. Auvajs!

Během pár minut se jeho komická oslava stala hitem sociálních sítí. Střapatý útočník, který jaro strávil jako host v Dortmundu, napřáhl a míčem to po odrazu schytal rovnou do tváře: „Už vteřinu předtím, než jsem to pos..., jsem věděl, že budu za blbce.“

Batshuayi přitom není béčkové jméno, Chelsea za něj předloni poslala do Marseille 33 milionů liber. Byť si od něj slibovala víc, byl to jeho gól, který orazítkova­l anglický titul. Po svých trefách obvykle předváděl taneček z populární počítačové hry Fortnite. Pokud – jako mnozí dospěláci – nemáte tušení, o co jde, půjčte si od dětí na chvíli tablet nebo mobil a tanec si vygooglujt­e. „Už to bylo moc ohrané. Musel jsem zkusit něco jiného,“líčil, co ho to popadlo. Adnan Januzaj, jediný střelec utkání, se mu neposmíval: „Michy udělal malinkou chybu, zato ukázal velkou vášeň, která se v našem týmu skrývá.“To ano. Belgie, ačkoli do závěrečnéh­o kola vyslala vesměs náhradníky, postoupila s devíti body a parádním skóre 9:2.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia