MF DNES

Jak masér Pastrňák bydlel s Bouchardov­ou

- — Karel Kmap

Chcete fotku? ptá se zarostlý mladík v rudé kšiltovce s nápisem BIG, k němuž se přitočili dva neznámí chlapíci.

S takovým plejerem moc rádi, kdyby to šlo! odpovídají Davidu Pastrňákov­i vděční krajané na náměstíčku před slovutným wimbledons­kým centrkurte­m.

Jasný, pojďte... Hokejista se s nimi chytil kolem ramen. Cvak. Děkujem moc. Ať se daří! Fanoušci v All England Clubu ulovili nečekanou trofej a hvězda Boston Bruins může pokračovat v rozhovoru o tenise, o své vášni.

„Odmalička jsem ho mydlil s bráchou. Dodneška hraju v létě každý druhý den, znamená pro mě super zpestření,“líčí. „Beru ho taky jako trénink, zapojuju při něm jiné svaly než na ledě.“

Ve Wimbledonu si připadá trochu jako v pohádkové říši: „Nádhera. Skvělý zážitek. Všechno je tak upravené. Kéž bych potkal Rafu Nadala. Je můj idol, leváček jako já. Bojovník, co se nevzdává.“

Splnění snu nemusí být utopickou představou. Po areálu se toulá takřka bez omezení. Ne že by v Londýně znali jeho troufalé průniky v NHL a automatick­y mu přidělili statut VIP hosta. Výhodu mu skýtá akreditace s označením masér Kristýny Plíškové.

Při jejím utkání s Rumunkou Dulgheruov­ou seděl hned u dvorce, vedle tenistčina přítele a dalšího hokejisty Dominika Volka, jehož strýc Aleš je Pastrňákov­ým agentem. V Česku a v Bostonu populární „Pasta“se nervoval. Spínal ruce, tleskal a povzbuzova­l: „Super return. Pojď. Příští balon.“K vítězství ale nepomohl.

„Jeho přítomnost zapůsobila brutálně. Je to super, zase ho někam vezmu,“pravila Plíšková vesele na tiskovce po vyřazení.

Načež v podobném tónu poznamenal­a: „Trenéři Čermák a Machytka se mnou zůstávají. Ale asi vyhodím fyzioterap­euta. Nééé, sranda... Ještě si ho chvilku nechám a uvidím, jak to půjde dál.“

Nakonec nevyloučil­a Pastrňákov­o angažmá na US Open. Zatímco se včera chystala neprodleně vyrazit domů, on své plány nevyzradil: „Nevím, jak dlouho se zdržím.“

V tenisovém ráji okukuje hvězdy a zároveň je okukován. V neděli se u tréninkový­ch kurtů v Aorangi Parku potkal s Kanaďankou Bouchardov­ou a bavili se jako staří známí. A skutečně. Pamatují si na sebe ze sezony 2014/15.

„Hrál jsem na farmě v Providence a můj spolubydlí­cí Jordan Caron

Tenis je pro mě zpestření. Tady je to nádhera, skvělý zážitek. Kéž bych potkal Rafu Nadala. Je můj idol.

s ní tehdy randil,“řekl Pastrňák. „Nějaký týden s námi bydlela, takže jsme se tady pozdravili a chviličku pokecali.“

Tenis hokejisty tradičně přitahuje. Jaroslav Drobný získal zlato na mistrovstv­í světa i pohár z Wimbledonu. S raketou váleli Martin Ručinský i Milan Hejduk. Pavel Zacha coby žák piloval údery v prostějovs­kém klubu vedle Petry Kvitové, jejímž vášnivým příznivcem býval Jaromír Jágr. Alex Ovečkin provázel po WTA Tour bývalou partnerku Mariu Kirilenkov­ou. Sidney Crosby teď v Londýně pózoval na centrkurtu s Mariou Šarapovovo­u.

I proto je zjevení maséra Pastrňáka ve Wimbledonu vlastně úplně přirozená věc.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia