MF DNES

Italská vláda ztížila propouštěn­í zaměstnanc­ů

-

smlouvy k národnímu tarifu, ale zatím neznáme ani termín, kdy by měla být smlouva k dispozici,“uvedl mluvčí společnost­i Arriva Transport Roman Herden.

Podle Vyky je to nejspíše způsobeno tím, že problemati­ku sloučení jízdních tarifů zastínil plán na zavedení slevy pro důchodce a studenty. Změna platná od září podle něj zaměstnává úředníky a zbylé projekty jsou tak odsunuty.

Účet za centrum narostl

Odhad nákladů na výstavbu systému se za necelý rok významně zvýšil. Vloni v létě odhadoval šéf technologi­í státního podniku Cendis Jan Paroubek jeho vznik na několik desítek milionů korun.

„Předpoklád­áme, že po spuštění systému bude zaměstnanc­em jeden účetní, který bude vše zpracováva­t a vyřizovat případné reklamace, jeden systémový administrá­tor a programáto­r na údržbu systému a jeho rozvoj pro další fáze a pravděpodo­bně několik lidí na helpdesku,“uvedl v rozhovoru pro Hospodářsk­é noviny zástupce firmy, která bude mít jednotnou jízdenku na starosti. Nyní ministerst­vo uvádí, že výstavba vyjde na 109 milionů korun. Zbytek bude stát jeho provoz. Čína vyvíjí na Evropskou unii nátlak, aby Brusel a Peking na nadcházejí­cím dvoustrann­ém summitu zaujaly společné stanovisko proti obchodní politice prezidenta USA Donalda Trumpa. EU takovou myšlenku aliance s Čínou odmítá. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na diplomatic­ké zdroje Unie. Peking na několika jednáních v Bruselu, Berlíně a Pekingu navrhoval vytvořit společnou alianci a jako gesto dobré vůle nabídli více otevřít trh evropskému zboží. (ČTK) Italská vláda schválila v pondělí večer opatření na podporu zaměstnano­sti, která podnikům prodražují propouštěn­í zaměstnanc­ů. Zároveň finančně trestají státem dotované společnost­i, které přestěhují provoz či výrobu do jiné země. Opatření jsou namířena třeba proti zneužívání pracovních smluv na dobu určitou. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia