MF DNES

DPP chystá opravy eskalátorů dalších stanic

-

Pražský dopravní podnik (DPP) plánuje v říjnu zahájit opravu eskalátorů ve stanici metra B Karlovo náměstí. V příštím roce opraví schody ve stanici B Anděl ve směru Na Knížecí. V závěru roku 2019 by mohla začít oprava také ve stanici metra A Jiřího z Poděbrad.

Podnik letos otevřel zrekonstru­ované eskalátory na Andělu a v září plánuje znovu zprovoznit opravené schody do stanice metra B Náměstí Republiky.

Na Karlově náměstí by měly opravy trvat asi 10,5 měsíce. „Proběhne modernizac­e trojice pohyblivýc­h schodů ve výstupu Karlovo náměstí-Resslova. V provozu bude vstup z Palackého náměstí,“uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

V příštím roce plánuje DPP zrekonstru­ovat trojici pohyblivýc­h schodů jižního vstupu Na Knížecí do stanice Anděl. Opraven tam bude rovněž celý eskalátoro­vý tunel. Podmínkou zahájení oprav je ale bezproblém­ový tendr na dodavatele.

„Co se týče Jiřího z Poděbrad, tam proběhne s výměnou eskalátorů revitaliza­ce celé stanice včetně bezbariéro­vého zpřístupně­ní. Nyní jsme ve fázi získávání územního rozhodnutí, následně stavebního povolení a až poté bude na řadě výběr zhotovitel­e,“uvedla Řehková. Práce podle odhadu podniku nezačnou dříve než v závěru roku 2019.

DPP chystá rekonstruk­ci také na trase A na Floře a Želivského, na trase B na Invalidovn­ě a na trase C na Budějovick­é. „U těchto však není ani vybrán projektant, je tak těžké odhadnout zahájení, natož dobu realizace,“dodala mluvčí.

Cestující v současné době kvůli opravě schodů nevystoupí ze stanice Náměstí Republiky směrem na náměstí. Musí jít směrem k Masarykovu nádraží a následně pěšky. Podnik ve stanici kromě výměny eskalátorů rovněž odstraňuje průsaky. Práce skončí na začátku září. Na začátku letošního června pak podnik otevřel opravené schody u Anděla. Rekonstruk­ce stála asi 225 milionů. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia