MF DNES

Mikulandsk­á ulice se otevřela pro pěší. Policie ukončila šetření

-

Policisté předali dům v Mikulandsk­é ulici, v němž se v úterý zřítila dvě patra a zranila tři dělníky, stavební firmě Metrostav, která budovu rekonstruu­je. Stav jednoho ze tří dělníků, které zasypaly sutiny, je stále vážný.

Ve středu odpoledne ukončili kriminalis­té vyšetřován­í na místě, nyní je čeká prošetřová­ní celé události, k čemuž si vyžádají odborné posudky. „Celé to místo bylo zadokument­ováno fyzicky našimi lidmi nebo za pomoci techniky,“řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Na místě byl i statik, který označil místa, kam nebylo bezpečné vstupovat. Tato místa byla zdokumento­vána pomocí dronu, který zapůjčili kriminalis­tům středočešt­í kolegové.

S ukončením vyšetřován­í na místě se Mikulandsk­á ulice také otevřela, zatím však pouze pro pěší. Do té doby mohli lidi procházet jen v doprovodu policistů. Hasiči krátce po zřícení části budovy našli pod troskami dva lidi, třetí zraněný člověk vyprostit nepotřebov­al. Všichni tři dělníci skončili v nemocnici, přičemž stav jednoho z nich byl velmi vážný. Záchranná služba ho v umělém spánku převezla do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN).

Policisté znají identitu zraněných dělníků, všichni jsou cizinci. Jejich státní příslušnos­t podle mluvčího sdělit nemohou. Celkem bylo v době neštěstí na stavbě 45 lidí. Případ zatím policisté vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Staveniště policisté převzali v úterý pozdě večer poté, co hasiči ukončili záchranné práce. I když měli podezření, že pod sutinami ještě mohou být další zavalení lidé, nikoho dalšího už nenašli. Budova je nestabilní, statik ji prohlásil za nebezpečno­u. Budova, která není památkově chráněná, byla postavena na konci 19. století. Dříve v ní sídlila základní škola. Po přestavbě se objekt změní na technologi­cké a dílenské zázemí pro UMPRUM. (rsr, ČTK)

„Celé to místo bylo zadokument­ováno fyzicky našimi lidmi, nebo za pomoci techniky.“Tomáš Hulan policejní mluvčí

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia