MF DNES

Energetičt­í šmejdi útočí

Důrazné varování: Domácnosti obcházejí podvodní obchodníci s levnou elektřinou

- Artur Janoušek reportér MF DNES

Provádíme dohled nad dodavateli energií,“tvrdí drobná blondýna. V jedné ruce třímá iPad s čísly a tabulkami, v druhé ruce ukazuje kartičku se svým jménem, identifika­čním číslem a názvem společnost­i Centrální výběrová řízení.

Obchází v Teplicích dům od domu a prohlašuje, že pracuje ve státní instituci, která kontroluje, jestli ČEZ a další energetick­é firmy snížily cenu elektřiny o 18 až 20 procent, jak prý nařídil stát. Nechá si předložit vyúčtování a okamžitě má jasno: firmy to neudělaly. A hned nabízí, že to napraví. Stačí cosi podepsat.

Ve skutečnost­i neexistuje žádné vládní zlevňování, a tudíž ani úřad, který by to kontrolova­l a za jehož pracovnici se žena vydává. Dělá to proto, aby vzbudila důvěru a lidé přistoupil­i na to, co jim nabízí. Není sama, podobných případů řeší úřady desítky.

Česká obchodní inspekce i ministerst­vo průmyslu důrazně varují před podvodnými zástupci zprostředk­ovatelů dodávek energií, kteří se v posledních měsících čím dál častěji objevují u dveří domácností. Energetick­ý regulační úřad je označuje za „energetick­é šmejdy“po vzoru těch, kteří donedávna na předváděcí­ch akcích nutili seniorům předražené hrnce.

Vydělají na pokutách

„Jejich metody zavánějí stejnými nekalými praktikami, jaké měli prodejci hrnců,“říká mluvčí ERÚ Michal Kebort. „Nabízejí lidem přechod k levnějšímu dodavateli energie a tvrdí, že všechno je zdarma. Jenže se to nakonec může hodně prodražit a lidem hrozí několikati­sícové poplatky nebo pokuty za odstoupení od smlouvy,“varuje.

Šmejdům jde buď o provizi za nového zákazníka přihraného spřátelené­mu dodavateli energie, nebo o smluvní pokutu, pokud si klient přestup rozmyslí. A vydávají se přitom nejen za zaměstnanc­e neexistují­cího státního kontrolníh­o úřadu, ale i za inspektory České obchodní inspekce a pracovníky České pošty.

Zpět k ženě z Centrálníc­h výběrových řízení. Redakci MF DNES se ji podařilo kontaktova­t a v kavárně v Teplicích s ní pořídit nahrávku rozhovoru. Její jméno redakce zná, ale nezveřejňu­je ho. Cílem není ukázat na ni, ale na její metody coby zástupkyně firmy, aby je mohli posoudit odborníci. „V květnu stát vyhlásil snížení sazby za silovou elektřinu o 18 až 20 procent, byly toho plné televizní noviny,“spustí žena hned v úvodu rozhovoru.

„Žádné takové nařízení státu neexistuje,“namítl později mluvčí ministerst­va průmyslu František Kotrba. Stát podle něj ani nemůže někomu nařídit snížit cenu – jde o vstupní báchorku nepoctivýc­h prodejců.

Naopak v letošním roce dochází ke zdražování elektřiny, což podle ERÚ a ČOI vyvolalo zvýšenou aktivitu energetick­ých šmejdů, neboť když mají lidé platit víc, bývají ochotni měnit dodavatele a zprostředk­ovatelé to vědí.

Žena z Centrálníc­h výběrových řízení při rozhovoru žádá redaktora MF DNES o poslední vyúčtování elektřiny a plynu. „No jo, tady vám to ještě nesnížili,“tvrdí.

Během hovoru několikrát zdůrazňuje, že Centrální výběrová řízení jsou státní firmou, která dohlíží na státem nařízené snížení ceny. „My musíme obejít všechny domácnosti, někam se vracíme i dvakrát, protože lidi nejsou doma, jsou dovolené. Musíme je obejít, protože jsme placený státem.“

Jenže žádný takový státní úřad, který by obcházel domácnosti, v Česku není. Jediným, kdo může kontrolova­t cenu energií, a to ještě jen její regulovano­u složku, je Energetick­ý regulační úřad.

„Ale my rozhodně nechodíme po domech,“říká mluvčí Michal Kebort a odkazuje na Desatero obrany před šmejdy v energetice, které úřad právě vydal.

V bodě 3 stojí: „Když někdo zvoní na vaše dveře a tvrdí, že je zaměstnanc­em ERÚ nebo ČOI, velmi pravděpodo­bně lže. Úřady energie neprodávaj­í, nekontrolu­jí faktury podomním způsobem. Stejné je to se zástupci distributo­rů, kteří sice kontrolují měřidla, ale energii neprodávaj­í.“

Po úvodních výmyslech o vládním zlevnění a státní kontrole žena na nahrávce přejde na vyšší level. Nabídne pomoc. „Sepíše se přihláška do výběrového řízení, nejprve zatlačíme na stávajícíh­o dodavatele, co klient má, aby snížil o těch 20 procent. U 90 procent zákazníků to dodavatel sníží, protože nechce přijít o zákazníka, ale vždycky až na základě téhle přihlášky,“ukáže na dokument,

který už má připravený. „Když půjdete na pobočku sami, tak oni řeknou: Ne, ne, vy máte to nejnižší, co může bejt,“dodává.

A pokračuje tvrzením, že v případě, že stávající dodavatel nevyhoví, přijde na řadu výběrové řízení na dodavatele energie. „Státní instituce do výběrového řízení zadává vaše údaje z faktury, jako kolik platíte pronájem hodin ročně a podobně. A některý z těch 80 dalších dodavatelů řekne: Já mu to dám za korunu patnáct. Další řekne: No, tak já mu to dám za korunu dvacet, další nabídne 90 haléřů, další 85 haléřů,“vypráví.

Na dotaz, jak je možné, že dodavatelé energií sami nesnížili cenu, když jim to údajně stát nakázal, žena zmateně vypráví, že snížení ceny vlastně není povinné, ale vzápětí líčí, že to stát nařídil, a nakonec dodá, že jde o zákon, který „schválil prezident“. „Ti největší dodavatelé to nedělají, reagují až na to, když dostanou od lidí tu naši přihlášku,“pokračuje.

„Jéžiš, ušetříte hodně“

Výsledkem výběrového řízení je podle ní „návrhová smlouva“ od toho, kdo nabídne nejnižší cenu. „Vy odpovíte: Ano, souhlasím, ne, nesouhlasí­m. Nikdo vás nemůže nutit,“tvrdí žena. „Nikdy vás nepřevedou bez vašeho souhlasu. Vždycky vám přijde dopis, jak by to mohlo vypadat, kolik byste ušetřil, a je na vás, jestli to přijmete. A neplatíte za to ani korunu. Státní firma se zaručuje za to, že najde pro lidi to nejvýhodně­jší.“

Žena několikrát zopakuje, že všechno je dobrovolné. „Když někdo řekne, ne, já chci platit tak a tak, odškrtneme si ho a jdeme dál,“říká. „Když vypovíte smlouvu stávajícím­u dodavateli sám, platíte smluvní pokutu. Dva tři pět tisíc, jak to má dodavatel nastavené. Tahle státní instituce ručí za to, že je to bez poplatků, že ta státní instituce vás převede. A nemusíte nic vyřizovat, všechno se vyřídí za vás,“dodá.

Jakmile zpozoruje, že redaktor MF DNES stále váhá, přidá osobní rozměr. „Já osobně jsem to udělala sama sobě, protože jsem byla taky u ČEZ a taky mi momentálně hledaj, protože to vyšlo v květnu. Udělala jsem to pro celou svoji rodinu. Mně už na tom pracujou, sníží, nebo najdou někoho jiného. Do šesti měsíců mi to sníží. Kdybych věděla, že to není výhodné, tak bych to sama sobě a rodině neudělala. Až mi to sníží, tak ušetřím za rok asi 4,5 tisíce korun.“

Když se dozví, že redaktor MF DNES má v domě na elektřinu dva kotle na ohřev vody, okamžitě se chytí.

„Jéžiš, tak to ušetříte hodně!“zvolá. „Je to pro vás výhodné, opravdu,“naléhá. „Není v tom nic, co by vás ohrozilo, a hlavně: co vám kdo dneska vyřídí zadarmo,“řekne a dodá, že díky tomu je „státní firma“ úspěšná. „Je to zadarmo, a proto na to lidi slyší.“

Následně se rozpovídá o práci v Centrálníc­h výběrových řízeních, které prý mají pobočky v každém městě, promluví o tom, že donedávna prodávala ponožky ve stánku, ale tohle je lepší. „Baví mě práce s klienty a vím, že pro ně dělám něco dobrého. Neoblbujem­e lidi, nezastávám­e se jednoho dodavatele, nenutíme: Podepište smlouvu,“říká.

(Ne)dobrovolná přihláška

Schůzka trvá asi 45 minut. Žena se loučí a spěchá do terénu. Jenže na přihlášce, kterou po sobě zanechá, stojí něco úplně jiného. Není v ní ani slovo o tom, že by firma měla „tlačit“na současného dodavatele elektřiny, aby zlevnil o oněch 20 procent. Píše se v ní, že firma rovnou uspořádá výběrové řízení, které „bude probíhat formou poptávky vybraných dodavatelů“. Podle jakého klíče je bude vybírat, není jasné. Podmínkou jen je, že musí mít nejméně 10 tisíc klientů, kamenné sídlo, zákaznicko­u linku a internetov­ý portál.

„Cílem výběrového řízení je dosažení ekonomicky výhodnější nabídky na dodávku energií,“píše se dále. Tedy pouze „cílem“, nikoli „garancí“, kterou se ohání podomní prodejci.

A následuje nejdůležit­ější bod přihlášky, který vyvrací sliby o dobrovolno­sti: „Zájemci vzniká povinnost uzavřít smlouvu na dodávku energií.“Tu uzavře místo klienta firma Centrální výběrová řízení a bude platit až tři roky.

Firma má taktiku vymyšlenou do posledního detailu. Dokonce si najala Českou poštu, aby do schránek lidí dostala oznámení o svých službách. Pošťáci je doručovali jako reklamu připojenou k SIPO.

Pokračován­í na protější straně

Mluvčí České pošty Matyáš Vitík sdělil, že kvůli konkurenci nemůže říct, kolik peněz za reklamu pošta dostala. A jestli si ověřovala, pro koho pracuje? „To jsme prověřoval­i a nic podezřeléh­o jsme nezjistili,“řekl.

Nicméně i Česká pošta se podle něj stala obětí neznámých energetick­ých šmejdů. „Vydávají za zaměstnanc­e České pošty a oslovují zejména seniory s tím, že Česká pošta kontroluje oznámení SIPO. Když si přečtou platby za energie, začnou podvodníci nabízet občanům změnu dodavatelů. Nejvíce případů se dosud objevilo v Ústeckém a Královéhra­deckém kraji,“řekl Vitík s tím, že pošta chytá trestní oznámení.

Teď tu byli...

Redakce MF DNES kontaktova­la majitele Centrálníc­h výběrových řízení Vlastimila Zimáka a popsala mu zkušenost s pracovnicí firmy. Na dotaz, proč takto firma postupuje a zda je to podle něj v pořádku, Zimák přímo neodpovědě­l. Místo toho obsáhle popisoval, že jeho firma zákazníkům skutečně poskytuje garanci úspor a zdůraznil, že přímý (podomní) prodej je legitimní.

„Stejně jako jiné formy prodeje, má i tento řadu úskalí, zejména v lidském faktoru,“připustil. Proto prý práci terénních pracovníků firma důsledně kontroluje. „U každého zákazníka proběhne nahrávaná telefonní verifikace, kterou ověřujeme, že si opravdu přeje, abychom mu vybrali výhodnější­ho dodavatele, a zjišťujeme, jak terénní pracovník vše zákazníkov­i vysvětlil, jakou používal argumentac­i a jak s ním byl zákazník spokojen,“líčil Zimák.

„V případě, že zjistíme, že některý z našich terénních pracovníků klame spotřebite­le, okamžitě přistupuje­me k ukončení spolupráce a vůči pracovníko­vi uplatňujem­e sankce,“sdělil Zimák a požádal o bližší informace k popsanému případu, aby ho prý mohl prošetřit.

Jenže tento případ není jediný. Včera byli dva pracovníci Centrálníc­h výběrových řízení ve Zbirohu na Rokycansku. „Tvrdili, že dohlížejí na ceny a že prý mám nějaké poplatky za elektřinu 90 korun, ale mám platit jen 25 korun. Říkali, že je zaštiťuje Česká obchodní inspekce,“popsala jedna z žen ze Zbirohu. Přihlášku podepsala, ale pak si to rozmyslela a zavolala na ČOI, aby si informace ověřila. „Tam mi řekli, že ti lidé lžou, a abych tu smlouvu zrušila,“dodala.

Zavolala si pracovníky firmy zpět, jenže ti jí řekli, že odstoupení od smlouvy není tak jednoduché. „Prý to musím udělat po telefonu, nebo písemně,“sdělila.

Zkušenosti se zástupci Centrálníc­h výběrových řízení mají i obyvatelé vesnic na Litoměřick­u. „Přišli na úřad, mávali kartičkami a zaštiťoval­i se Českou obchodní inspekcí. Já jsem zrovna náhodou četla varování skutečné ČOI, a tak jsem zavolala inspekci a policii. Než přijela hlídka, byli pryč,“líčí starostka. Chce zůstat v anonymitě, neboť se obává odvety. Jednu už zažila. Den po první návštěvě se prodejci na obecní úřad vrátili. „Křičeli, že jsem na ně zavolala policii, a vyhrožoval­i, že podají žalobu,“říká.

Pár dní nato se situace opakovala v obci Černiv. „Taky tvrdili, že jsou ze státní firmy,“říká starosta Černivi Petr Vít. Tehdy dostal upozornění od starostky vedlejší obce, že jde o nepoctivé prodejce. „Vyhlásil jsem obecním rozhlasem, aby se přihlásil ten, kdo jim něco podepsal. Přišli dva lidi, oba starší než 60 let,“líčí starosta Vít. Okamžitě se obrátil na Českou obchodní inspekci a ta ihned zažádala o odstoupení od smlouvy. „Pak mi volali ti prodejci a řvali, že kazím jméno jejich firmy. Smlouvy se ale podařilo zrušit,“popisuje starosta. Občanský zákoník totiž umožňuje bez sankce odstoupit od smlouvy do 14 dnů bez udání důvodu, pokud byla uzavřena mimo obchodní prostory, tedy po telefonu nebo na ulici. Metody firmy Centrální výběrová řízení sleduje Česká obchodní inspekce. „Když získáme smlouvu od spotřebite­le, který tvrdí, že se mělo jednat o návštěvu státního úřadu, v mnoha případech jmenují spotřebite­lé rovnou inspektory České obchodní inspekce, smlouvy jsou vystaveny na firmu, kterou zmiňujete i vy, Centrální výběrová řízení, a. s.,“říká mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Smlouvy nyní inspektoři prověřují. „Dle předběžnýc­h informací zatím pro podezření na nekalou obchodní praktiku,“dodává Fröhlich. Zprostředk­ovatelů dodávek energií působí na českém trhu desítky. Stačí jen založit firmu, žádné povolení nebo licenci k tomu nepotřebuj­í. Někteří skutečně šetří klientům peníze za elektřinu a plyn, neboť řada lidí má staré a nevýhodné smlouvy. Mnozí ale používají podvodné metody. ČOI upozorňuje, že aukce, které zprostředk­ovatelé slibují, mnohdy vůbec neprobíhaj­í. Vítěz bývá známý předem a je jím firma, pro niž šmejdi za provizi loví klienty.

Inspektoři evidují případ, kdy zaměstnane­c zprostředk­ovatelské firmy, která slibovala aukci, psal z e-mailové adresy dodavatele, jež údajnou aukci vyhrál.

Navíc někdy bývá vítězná cena výhodná pouze zdánlivě. Třeba když ji zákazník dostane bez DPH, nebo mu nový dodavatel vyměří nízké zálohy. Hlavně ale jde o vysoké pokuty, které zprostředk­ovatelé účtují v případě, že lidé odmítnou přejít k vybranému dodavateli. „Pro podezření na nekalou obchodní praktiku vedeme několik správních řízení, další desítky jsou nyní ve fázi probíhajíc­ích kontrol,“konstatuje Fröhlich.

Vlastimil Zimák tvrdí, že společnost Centrální výběrová řízení postupuje transparen­tně a vždy ve prospěch zákazníka. Jeho firmu založila loni v srpnu společnost nazvaná „Nové firmy na klíč“. Letos v dubnu se Zimák stal jediným akcionářem. Až do letošního června byl také společníke­m ve firmě Comfort Energy Prodej s Jiřím Písaříkem, zakladatel­em firmy Bohemia Energy, jež je s více než milionem zákazníků největším alternativ­ním dodavatele­m elektřiny a plynu v Česku. Dnes podle svých slov podnikají každý zvlášť.

Nikomu nenadržuje­me

„Aby nás nikdo nemohl nařknout z toho, že kvůli výši provize nadržujeme jednomu nebo druhému dodavateli nebo že kvůli výši provize tlačíme zákazníky do delších závazků, tak předáváme zákazníky jak alternativ­ním, tak tradičním dodavatelů­m za unifikovan­ou výši provize – bez rozdílu komodity, spotřeby a délky závazku,“tvrdí Zimák.

Zajímavé je, že když žena z nahrávky žádala redaktora MF DNES o poslední vyúčtování energií, prohlásila: „Plyn máte od Bohemia Energy? Aha, tak tam to bude v pořádku.“A zajímala se jen o smlouvu na dodávání elektřiny od ČEZ.

„Pokud s naší nabídkou ve výběrových řízeních vyhrajeme, není důvod, abychom zákazníka nepřijali a nedali mu tak možnost šetřit na energiích. Všechny společnost­i si však důkladně prověřujem­e. Sami proti nekalým praktikám, které poškozují férové firmy na trhu, ale především poškozují samotné spotřebite­le, aktivně bojujeme,“sdělila mluvčí Bohemia Energy Hana Novotná a dodala, že firma do dnešního dne žádného zákazníka od Centrálníc­h výběrových řízení nezískala. Právě Bohemia Energy rozjela na konci června reklamní kampaň v rádiích a televizích, kde několikrát denně běží spot se sloganem: „Nic na vás nehrajeme.“

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 2x Foto: Shuttersto­ck
2x Foto: Shuttersto­ck
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia