MF DNES

Princezna Leia vrátí úder

- — Tomáš Šťástka

I když je už více než půldruhého roku po smrti, zahraje si v připravova­ném posledním dílu ságy Star Wars. Společnost Walt Disney oznámila, že herečka Carrie Fisherová nebude jako hvězdná princezna Leia chybět ani v Epizodě IX. Poslední díl filmové nonalogie natočí režisér J. J. Abrams, který minulý týden světu oznámil, že k přítomnost­i zesnulé Fisherové pomohou nepoužité a dosud neviděné záběry z jeho tři roky starého snímku Star Wars: Síla se probouzí.

„Bez princezny Leii bychom asi ságu rodiny Skywalkerů nedokázali uspokojivě uzavřít. Nikdy jsme nechtěli postavu přeobsadit či vytvořit ji počítačově,“vysvětluje Abrams. Využití nepoužitéh­o materiálu je výsledek domluvy mezi filmovým štábem a dcerou Fisherové Billie.

Její síla nás provází

Ze zprávy má dle USA Today radost i bratr Fisherové Todd. „J. J. Abrams chápe, nakolik je Carriina role pro Star Wars ikonická. Celá naše rodina se proto na výsledek těší s velkým očekáváním. Její síla nás navždy provází,“dodal v narážce na nejslavněj­ší hlášku vesmírné ságy, kterou před více než čtyřiceti lety stvořil režisér George Lucas a jež vedle hlavní linie nyní už téměř devíti filmů nabízí i filmové odbočky, kreslený seriál, počítačové hry a patří mezi vůbec největší popkulturn­í fenomény a multimediá­lní franšízy.

Snímek se zatím neoznámený­m názvem bude mít premiéru až 20. prosince příštího roku. Vedle Fisherové se v něm objeví Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega či Mark Hamill jako Luke Skywalker. Zítra by mělo startovat natáčení. Fisherová byla hvězdou původní Lucasovy trilogie, do své role se po dvaatřicet­i letech vrátila i v sedmém díle. Hrála i v loni uvedeném osmém, ovšem premiéry se už nedožila.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia