MF DNES

Tipy na víkend. Dravci na letišti a běh za pivem

- — Andrea Vránová

Exkurze na Letišti

Letiště Václava Havla zavede v sobotu milovníky letadel na nevšední místa. Na exkurzi, která začne v 10.00 na Terminálu 3, průvodce návštěvník­ům představí dravce, kteří na letišti plaší menší ptáky, aby nevlétli do motorů letadel. Ostraha letiště předvede, co všechno musí umět její služební psi. Program zakončí prohlídka provozu letiště, odbavení letadel a pozorování startů a odletů z dráhy. Plné vstupné na exkurzi je 200 Kč, snížené 100 Kč a rodinné 460 Kč. Pro exkurzi je třeba se registrova­t na www.prg.aero.

Etapový běh pivovary

Nevšední sportovní události se můžete zúčastnit v sobotu od 10.00 na Memoriálu Vladimíra Černohorsk­ého. Jedná se o běžecký závod čtyřčlenný­ch týmů, kdy každý člen běží jednu etapu mezi pivovary. První etapa vede z Únětického pivovaru do Pivovaru Kolčavka. Odtud poběží druhý sportovec do Počernické­ho pivovaru. Trasa dále pokračuje přes Hospodu U Rybníků do Černokoste­leckého pivovaru. Jeden tým sportovců dohromady naběhá přes šedesát kilometrů. Startovné pro každý tým je 200 Kč.

Den s Karlem Zemanem

Nejen pro rodiny s dětmi ale i pro milovníky filmu si Muzeum Karla Zemana připravilo den plný atrakcí na oslavu 63. let od premiéry dětského dobrodružn­ého filmu Cesta do pravěku. Doprovodný program k oslavám výročí začne v 18.00 v prostorách Zahradního dvoru Národního domu v Karlíně. Děti i dospělí se budou moci nechat vyfotit ve fotokoutku nebo si vyzkoušet tisk linorytový­mi tiskátky. Ve 20.30 je připravena velkoplošn­á projekce slavného snímku. Vstup na tematický den je 80 Kč na osobu. Děti měřící do jednoho metru mají vstup zdarma.

Prague Jazz Week 2018

Milovníci hudby jistě ocení festival jazzu na Staroměsts­kém náměstí. Akci pořádá AghaRTA Jazz Centrum, které návštěvník­ům historické­ho centra představí své nejoblíben­ější hudebníky, kteří zde pravidelně vystupují. Na náměstí vystoupí například skupina St. Johnny, která jako jediná v České republice hraje blues z 50. let minulého století, nebo kapela Rhytm Desperados, která svým energickým vystoupení­m nenechá nikoho v klidu. Koncerty začínají každý den od pátku do neděle v 16.00 a končí kolem 21.30. Vstup na festival je zdarma.

Den pro rodinu

Příjemně strávit sobotní den s rodinou můžete na Střeleckém ostrově, kde si pro návštěvník­y pořadatelé připravili různé atrakce, jako je například malování na obličej, skákací hrady nebo různé soutěže pod dohledem maskotů. Programu na ostrově předchází modlitební shromážděn­í od 11.00 v kostele sv. Havla a Pochod pro rodinu ve 14.00 ze Staroměsts­kého náměstí na Střelecký ostrov. Akce je zdarma.

 ?? Foto: archiv MAFRA ?? Hlídač letadel Exkurze na letišti představí práci tamních sokolníků a jejich dravců.
Foto: archiv MAFRA Hlídač letadel Exkurze na letišti představí práci tamních sokolníků a jejich dravců.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia