MF DNES

Třetí kořist pro Slavii? Dorazí Opava

Slavia dnes hraje ligu, už v úterý proti Kyjevu

- Jiří Čihák spolupraco­vník

Prvnímu soupeři nasázeli tři góly, tomu druhému čtyři. A teď čeká na fotbalisty Slavie ve třetím ligovém kole nováček z Opavy.

Ligová předehrávk­a s dnešním výkopem od 18.30 v Edenu bude zároveň posledním slávistick­ým testem před vstupem do Ligy mistrů.

Úvodní zápas třetího předkola s Dynamem Kyjev se hraje v Praze už v úterý.

„Chceme navázat na předchozí zápasy výsledkově i herně,“přeje si kouč Jindřich Trpišovský. „Jsme rádi, že před tak důležitým utkáním nemusíme nikam cestovat. Je to hrozná výhoda, protože to není jen o zápase, o tréninku, ale také o regeneraci, videu a dalších věcech. Každé cestování je znát, zvlášť v tomhle horku, které panuje,“vysvětlil trenér Trpišovský pro klubovou televizi.

Slavia pod jeho vedením na startu

sezony září. V Olomouci vyhrála přesvědčiv­ě 3:0, slitování neměla ani doma s Karvinou, které přibalila na cestu ještě o gól navíc.

„Pro nás to bude křest ohněm, těžká zkouška a zároveň zajímavá konfrontac­e,“uvědomuje si Roman Skuhravý, trenér opavského soupeře.

Ten je coby ligový nováček po dvou zápasech na opačném konci tabulky. A stále bez bodů. Opava nejdřív po sympatické­m výkonu prohrála na Spartě (0:2), pak v brněnském azylu nestačila ani na Zlín (1:2), když musela hrát sedmdesát minut v deseti.

„Teď můžeme jenom překvapit. I kdybychom se Slavií prohráli, negativně nás to neovlivní,“věří Roman Skuhravý.

Upřímně, nic jiného než vítězství domácích se neočekává...

Olayinka už trénuje

Rozdíl v síle kádrů je obrovský, navíc proti Opavě hovoří i statistiky: Slezský klub Slavii v samostatné české lize ještě nikdy neporazil.

„Ve druhé lize ale hráli výborný fotbal a o to samé se teď snaží i v nejvyšší soutěži,“všiml si Trpišovský. „Bude to určitě trochu jiný soupeř než Karviná, se kterou jsme hráli naposledy, ale my chceme, aby náš výkon byl stejný,“přeje si slávistick­ý kouč.

Ten by mohl poprvé využít i novou posilu z belgického Gentu, Peter Olayinka se po lehkém zranění zapojil do tréninku a proti Opavě by mohl usednout alespoň na lavičku.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia