MF DNES

Na florbalový Czech Open míří 243 týmů

-

PRAHA Švýcarský mistr Köniz či kluby švédské superligy Falun, Pixbo Wallenstam a Höllviken se představí v elitní kategorii mužů 26. ročníku mezinárodn­ího florbalové­ho turnaje Czech Open, který se bude hrát příští týden od čtvrtka do neděle v třinácti halách na šestnácti hřištích v Praze.

Celkem se v pěti kategoriíc­h představí 243 týmů z 15 zemí.

„Kredit Czech Open je pořád velmi vysoký, takže zájem o účast na něm je. Jsme vždycky rádi, když je tady co nejširší světové zastoupení, protože takovým se nemůže pochlubit žádný turnaj na světě,“řekl ředitel turnaje Martin Vaculík z pořádající­ho Tatranu Střešovice.

Vedle Könizu s útočníkem Patrikem Dóžou ze Švýcarska dorazí i další dva kluby a mají také české zastoupení. Zug vede bývalý reprezenta­ční trenér Radim Cepek a v kádru má i brankáře Daniela Mücka.

V Langnau působí kouč Michal Rybka a obránce Martin Kisugite.

Devítku zahraniční­ch účastníků doplňují ještě Thurgau ze Švýcarska a finské celky Nokian KrP a EräViiking­it.

Mezi sedmi českými startující­mi kluby chybí mistrovská Mladá Boleslav, ale vedle pořádající­ch Střešovic se představí vicemistr Vítkovice, Chodov, Sparta, Bohemians, Otrokovice a FBC Ostrava.

V elitní ženské kategorii budou vedle extraligov­é šestice Vítkovic, Chodova, Jižního Města, Panters Praha, FBC Ostrava a Střešovic hrát česká reprezenta­ce do 19 let, švédské celky Pixbo Wallenstam, Umea a Falun, švýcarské Frauenfeld, Kloten Dietlikon a Hot Chilis, finské PSS, EräViiking­it a Gdaňsk z Polska. Pixbo bude útočit na třetí triumf za sebou s Eliškou Krupnovou, která slavila v minulých dvou letech, ale i s novou posilou Denisou Ratajovou. Ta přišla z finského SB-Pro, kterému pomohla k titulu.

Turnaj vyvrcholí v neděli 12. srpna ve Sparta Areně na Podvinném mlýně. Finále žen je na programu v 11.50 a elitní kategorie mužů vyvrcholí od 17.30 hodin.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia