MF DNES

Kornfeil křičí: Pískej konec! Pak si splní sen

-

V euforii je i Kornfeil. Divákům posílá rukavice, pak zpívá italskou hymnu, která zní na počest vítězného Di Giannatoni­a. Bere si šampaňské, jež obzvlášť dnes dlouho stříká.

Hledá otce Marka, na kterém i z výšky vidí, jak je dojatý. Byl to totiž emotivní týden pro celou rodinu, neboť ve čtvrtek se jeho sestře narodila dcera Viktorka. A když ho v neděli ráno maminka poprvé oslovila „dvojnásobn­ý strejdo“, málem se rozbrečel.

I proto ví, že večerní party ve Valticích bude ve velkém stylu. Ač jde o ryze vinařské místo, jemu z vína nebývá dobře, takže pojede v panácích. „Bude to tvrdá oslava v tvrdém.“Přítelkyně se směje, že ho musí pořádně opít, protože když se tak stane, za pár dní na motorce letí jako vítr. A ono už se zase od pátku závodí v Rakousku. „Třeba přijde výhra tam,“říká Kornfeil.

Proč ne. Formu teď má, Pešek dokonce tvrdí, že se klidně může ještě v devíti zbývajícíc­h závodech zapojit do bojů o titul mistra světa (byť teď ztrácí 56 bodů), a tipuje, že čtyři pět dalších pódiových umístění přijde. Kornfeil je potřebuje. Teď dolaďuje svůj přestup do vyšší kategorie a po brněnském výsledku věří, že si zase víc pootevřel vrátka. „Jenže není to jen o výsledcích, roli hrají finance. Ale v Brně jsme se s jednáními pohnuli dál. Už je o pár týmů méně.“Taková je realita motorsport­u. Možná tvrdá, ale prostě politika a finance hrají prim. Navíc se dá předpoklád­at, že těžko Kornfeil ve třídě Moto2 uzme sedačku v perfektním týmu, ve kterém by se zase mohl rvát o pódia. Tato místa už v období brněnské Velké ceny bývají obsazena.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia