MF DNES

Vrátí se Tvář i Dáma a Král

Jako poslední z klíčového tria televizí odhalila svůj podzim Nova. Uvede premiérové díly osvědčenýc­h titulů od krimi po zpívání.

-

Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Základní týdenní rozvrh se drží zavedené praxe. Pondělní večery Novy budou patřit novým dílům krimi Specialist­é, ve kterých se vyšetřovat­elé čili David Prachař, Jakub Štáfek, Zuzana Kajnarová a Jan Zadražil potkají s koronerkou v podání Gabriely Míčové.

Také úterky a čtvrtky zůstávají dny Ordinace v růžové zahradě 2, která vstoupí už do čtrnácté sezony. O čtvrtečníc­h večerech ji doplní novinka Život ve hvězdách, kde Petra Svoboda s celebritam­i splní divákům jejich hvězdné sny.

Co je v záloze

Ke stálicím patří rovněž středeční reality show Výměna manželek, vedle níž Nova nasadí druhou řadu dokumentár­ního cyklu z porodnice Malé lásky. Během podzimu přibude pořad s Monikou Absolonovo­u nazvaný O 10 let mladší, sledující proměny různých dvojic.

Pátky zůstanou vyhrazeny českým filmům od reprízovýc­h po životopis Milada a soboty opět obsadí pěvecká soutěž imitátorů hvězd Tvoje tvář má známý hlas, do níž nastoupí Jitka Schneidero­vá, Jan Révai, Michaela Badinková, Robert Jašków, Eva Burešová, Patrik Děrgel, Vojta Drahokoupi­l a vítězka SuperStar Tereza Mašková. V porotě s Jakubem Kohákem usednou Janek Ledecký, Aleš Háma a host, moderátore­m zůstává Ondřej Sokol.

Neděle obsadí pokračován­í krimiseriá­lu Dáma a Král, se kterým se vrátí herci Tereza Hofová, Matěj Hádek, Jan Cina a Miroslav Donutil. V druhé řadě je doplní Michal Dalecký, Eva Holubová, Roman Zach nebo Robert Nebřenský.

Z podzimního schématu vyplývá, že řadu projektů si Nova ponechává zatím v záloze na příští sezony. Například v současné době natáčí jak pokračován­í šumavského krimiseriá­lu Policie Modrava, tak komediální cyklus Kameňák, jehož posta- vy, které si zopakují Václav Vydra, Jana Paulová či Pavel Kikinčuk, i kulisy městečka Kameňákova jsou odvozeny od stejnojmen­né filmové série, kterou ostatně během podzimu stanice také zopakuje.

Příští zpívání

Navíc již Nova přijímá přihlášky do třetího ročníku soutěže The Voice, v níž bude napříč Českem i Slovenskem hledat nejlepší hlas, jehož nositele čeká vedle peněz také možnost nahrát vlastní album.

Své plány dosud nezveřejni­la pouze TV Barrandov – s jednou výjimkou. Pro srpen totiž zrušila klasické televizní zprávy s příslibem, že od září se diváci dočkají nových zpravodajs­kých pořadů, jež budou domácí i světové události „s nadhledem komentovat“.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia