MF DNES

Chybí dravost. Maslák musí zase najít chuť

Pod střechou je nepřemožit­elný, venku strádá. Zlomí to čtvrtkař Pavel Maslák v semifinále?

-

Matěj Tomíček reportér MF DNES na ME v atletice

od střechou je už šest let panem Neporazite­lným. Nesesazený­m králem světa i Evropy. Šest let čtvrtkař Pavel Maslák vládne halové čtyřstovce, zatímco při té venkovní strádá. Ani právě probíhajíc­í evropský šampionát na tom nejspíš mnoho nezmění. Už včerejší rozběh napověděl. Místo aby suverénně postoupil do dnešního semifinále, strachoval se. Nervózně sledoval následujíc­í tři rozběhy, které ho mohly z Berlína poslat domů.

Masláka – čtvrtkařsk­ého supermana z haly!

„Čekali jsme to s trenérem jednodušší. Nemysleli jsme si, že by se rozběhy mohly běžet takhle rychle. Naštěstí jsem postoupil díky času a věřím, že jsem snad nějaké síly do semifinále pošetřil,“přemítá.

Zatímco v Berlíně chce hlavně postoupit do finále, v hale si dává jiné cíle. Pod střechou vždycky touží po zlatu. Vždycky chce dokázat, že je lepší než zbytek světa i Evropy, a posledních šest let se mu to také daří.

Tak proč to na stejné trati nedokáže prodat na venkovním stadionu?

„Cítím se celkově vyzávoděný,“říká upřímně. „Už to není ono. Potřeboval bych si odpočinout. Ona i ta motivace má nějakou životnost. Možná bych měl rok jen trénovat a moc nezávodit. Osm let v kuse je to dokola furt to samé. Jsem z toho unavený.“

Maslák do velkého světa atletiky vtrhl už v roce 2011 pod dohledem Dalibora Kupky.

O rok později v pouhých jedena-

 ?? Foto: Ivana Roháčková ??
Foto: Ivana Roháčková
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia