MF DNES

Komik ocenil exministrů­v výrok

-

Teď se uvidí, jestli to všechno Trumpova hvězda přežije. Hollywoods­ká obchodní komora zatím návrhům na její odstranění řekla ne, takže radní ve West Hollywoodu máchli do prázdna. Ale vzápětí posunuli žádost nahoru, přímo na radnici Los Angeles, pod níž chodník spadá. Zdůvodnění je geniálně pokrytecké: Trumpova hvězda je bezpečnost­ním rizikem, protože se kolem ní konají politické protesty, a bývá taky ošklivě znečištěna.

Kdyby zmizela, bylo by zajímavé, zda by šly i další. Hollywood, televize a hudba nebyly prostředím pro svatoušky. A tak je tam pěkných pár stovek lidí, kteří byli obviněni z osahávání a znásilnění (namátkou třeba i Arnold Schwarzene­gger), oženili se s nezletilou (Jerry Lee Lewis), týrali děti (Joan Crawfordov­á), zemřeli na předávková­ní či jen užívali drogy (doplňte dle libosti), seděli pár let ve vězení (Wesley Snipes), mlátili ženy (Charlie Sheen) nebo dokonce volili Trumpa (Clint Eastwood).

Ale Amerika by jistě byla ihned jiná, lepší, a chodník by se navíc dramaticky zkrátil, takže by tolik nezatěžova­l zdraví turistů. Britský herec a komik Rowan Atkinson, známý jako představit­el Mr. Beana, se zastal bývalého ministra zahraničí Borise Johnsona kritizovan­ého za kontroverz­ní výrok o burkách. Johnson v něm takto zahalené ženy přirovnal k poštovním schránkám a bankovním lupičům. Atkinsonov­i přirovnání připadá zábavné. Exministr by se podle něj neměl za své prohlášení omlouvat. „Jako ten, kdo dlouhá léta těží ze svobody žertovat na účet náboženstv­í, si myslím, že vtip o nositelkác­h burky připomínaj­ících poštovní schránky byl dost dobrý,“napsal Atkinson. Dodal, že všechny vtipy týkající se náboženstv­í někoho urážejí, a tak je zbytečné se za ně omlouvat. „Omluvit by se měl člověk jen za špatný vtip,“dodal herec. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia