MF DNES

Ptačí mládež Sokoli opustili holešovick­ý komín

-

On sám platí pomocí bitcoinů v kavárnách či obchodech pravidelně. Dodává však, že ani pro platícího nepřináší bitcoin v českém prostředí žádné výrazné výhody. „Jelikož máme stabilní měnu, je placení bitcoiny spíše záležitost­í životního stylu,“myslí si Stroukal.

S rozvojem platebních karet v mobilních telefonech odpadá i výhoda, že může člověk bitcoiny platit

 ?? Foto: Pražská teplárensk­á ?? Sokoli stěhovaví, kteří hnízdí od roku 2017 na komíně Pražské teplárensk­é v Holešovicí­ch, letos úspěšně vyvedli tři mladé. Rodinka vzácného dravce tak navázala na stejný úspěch z minulého roku. Mláďata přišla na svět na přelomu května a června, kdy byla odborně okroužková­na. Do blízkosti budky, ve které sokoli hnízdí, byla umístěna fotopast, která dokumentov­ala jejich zdárný vývoj. „Pořízené fotografie dokládají, že rodiče se o všechna tři mláďata po celou dobu starali, ptáci úspěšně přepeřili a naučili se létat. Během léta pak mladí sokoli natrvalo vylétli z hnízda. Rodiče lokalitu nadále obývají,“říká ornitolog ze Skupiny na ochranu a výzkum dravců a sov Dušan Rak. Na dalších dvou sledovanýc­h lokalitách v Malešicích a Třeboradic­ích sokolí rodiny úspěšné bohužel nebyly. (et)
Foto: Pražská teplárensk­á Sokoli stěhovaví, kteří hnízdí od roku 2017 na komíně Pražské teplárensk­é v Holešovicí­ch, letos úspěšně vyvedli tři mladé. Rodinka vzácného dravce tak navázala na stejný úspěch z minulého roku. Mláďata přišla na svět na přelomu května a června, kdy byla odborně okroužková­na. Do blízkosti budky, ve které sokoli hnízdí, byla umístěna fotopast, která dokumentov­ala jejich zdárný vývoj. „Pořízené fotografie dokládají, že rodiče se o všechna tři mláďata po celou dobu starali, ptáci úspěšně přepeřili a naučili se létat. Během léta pak mladí sokoli natrvalo vylétli z hnízda. Rodiče lokalitu nadále obývají,“říká ornitolog ze Skupiny na ochranu a výzkum dravců a sov Dušan Rak. Na dalších dvou sledovanýc­h lokalitách v Malešicích a Třeboradic­ích sokolí rodiny úspěšné bohužel nebyly. (et)
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia