MF DNES

Fakta praktické informace

-

● jak se tam dostat: Autem od Prahy – Ml. Boleslav – Mnichovo Hradiště – Mimoň – Stráž pod Ralskem. Přímý autobus z Prahy do Stráže pod Ralskem jezdí několikrát denně z Nádraží Holešovice.

● nástupní místa: Začátky plavby jsou ve Stráži pod Ralskem, na Průrvu Ploučnice v Novinách pod Ralskem, v Mimoni u skautské loděnice nebo mostu, u mostu v Borečku, u mlýna v Brenné, u hospody U Kerama v Žizníkově.

● tábořiště: Mimoň, Boreček, Dubice za Českou Lípou. Přespat lze také pod Průrvou u bufetu a u Stružnické peřeje. V případě nutnosti lze tábořit téměř kdekoliv, na březích jsou skautská a trampská tábořiště s dostatkem dřeva, ale většinou bez pitné vody.

měli byste vědět, že .... Říká se, že pár, který sjede řeku a cestou se nepohádá, vydrží manželství. Na Ploučnici toto pravidlo neplatí. Zjistili byste, že se naopak nikdy neoženíte nebo nevdáte. Čeká vás všelijaké oblejzání, podlejzání, přeskoky, průskoky, průjezdy, soukání se někam, údery do hlavy od větví, odírání od listí, pravidelný přísun hmyzu za triko. To vše prověří pevnost vašeho vztahu! Možnosti nákupů a občerstven­í jsou po trase velmi omezené, proto si s sebou vezměte kanystr s pitnou vodou a jídlo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia