MF DNES

Výběr Neokoukaná jména, která zaujala na startu ligy

-

(Příbram) Od střílení gólů jsou v Příbrami jiní, ale i dvacetilet­ý pracant ukázal, že se umí trefit. Hlavně z dálky: krásné branky z přímých kopů dal v prvním i druhém kole. Má rezervy, ale Příbram na něm jednou může vydělat. Dobře se mu spolupracu­je s Davidem Kiliánem, dalším objevem ze středu zálohy.

(Bohemians) „Copak může na českou ligu stačit borec z Bahrajnu?“divili se někteří, když Bohemians představil­i exotickou posilu. Pochybnost­i brzo vymizely, šikovný útočník se trefil hned při debutu a od té doby nezklamal v žádném utkání. Propracova­l se do základní sestavy a ukázal, že v Česku může vynikat.

(Jablonec) Urostlý stoper se v Jablonci začal prosazovat už během jara, přes léto si místo v sestavě ještě pojistil. Působí spolehlivě, je silný v hlavičkový­ch soubojích, a když se trefil doma proti Spartě, dokázal, že může být nebezpečný i před brankou soupeře. Naposledy skvěle zvládl vítězný zápas na Slavii.

(Teplice) Také on se ukázal už během jara, čtyři ligové góly jsou v devatenáct­i letech slušnou vizitkou. Hned v prvním kole nové sezony přidal pátý, pak se svezl se slabší formou týmu. Ale dál platí, že Teplice v něm mají poklad. Vzor? „Snažím se hrát jako Tomáš Rosický. Srovnání s ním mi lichotí,“říká.

(Ostrava) Je mu teprve dvacet, přesto už v lize načíná třetí sezonu. Zatím se do sestavy Baníku prosazoval ztěžka, ale proti Bohemians prvním ligovým gólem zařídil důležité tři body a naposledy proti Olomouci hrál od začátku. V útoku se pere o místo s Milanem Barošem i o tři roky starším bratrem Jakubem, který má k základní sestavě dál.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia