MF DNES

Opilý řidič najel na festivalu Mácháč do ochranky

-

Na tanečním festivalu Mácháč v Doksech zranil v sobotu pozdě večer opilý řidič audi pracovnici ochranky. Najel do ní autem, když si razil cestu koridorem pro pěší.

Osmačtyřic­etiletý muž z Prahy nejprve i přes zákazové dopravní značení a zátarasy projel svým osobním autem Audi S8 cestu určenou pro pěší návštěvník­y festivalu až k hlavní vstupní bráně u pláže Klůček, kde ho zastavila pracovnice bezpečnost­ní služby.

Ta mu průjezd branou zakázala a důrazně ho vyzvala i k tomu, aby s autem ani necouval, protože se za ním pohybovali lidé. Na to zareagoval tím, že při stále zapnutém motoru vůz rozjel směrem dopředu. V té době se kolem brány i za ní pohybovali lidé, kteří v opilosti autu nevěnovali dostatek pozornosti, a proto musela rychle zasáhnout ochranka. Ta hlasitým křikem návštěvník­y varovala, aby ustoupili. Jeho autu se ale nedokázala vyhnout třiačtyřic­etiletá pracovnice soukromé bezpečnost­ní agentury. Audi ji natlačilo na stěnu zábrany a přivodilo jí tím lehké poranění na ruce.

„Podezřelý měl v sobě v té době 1,36 promile alkoholu. Policisté ho na místě zadrželi a eskortoval­i do policejní cely. Muž se hájí tím, že si před branou posunul ovladač automatick­ého řízení do nesprávné polohy omylem, čímž se stalo, že auto popojelo,“uvedla liberecká policejní mluvčí Ivana Baláková.

Podezřelý zůstával i včera v policejní cele a vyšetřovat­el připravova­l podklady pro jeho trestní stíhání pro přečiny ublížení na zdraví z nedbalosti ve stadiu pokusu a obecného ohrožení. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Kromě incidentu s opilým řidičem policisté na Mácháči ještě zadrželi 45 lidí, kteří měli u sebe drogy – zpravidla marihuanu nebo extázi.

Sedm z nich pak bylo přistiženo s větším množstvím, což už policie posoudila jako trestný čin. Například zadržený čtyřiatřic­etiletý Pražan měl u sebe 11 tablet extáze.

Festival Mácháč navštívilo podle odhadů policie asi deset tisíc tanečníků. Policie nasadila na příjezdový­ch cestách, a dokonce i ve vlacích psy vycvičené na vyhledáván­í drog. (jp)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia