MF DNES

Hrady CZ končí šňůru letních koncertů na Bezdězu

-

Hrady CZ nabízí návštěvník­ům spojení hudební a historické atmosféry. Čtrnáctý ročník hudebního festivalu už navštívil sedm hradů v Čechách i na Moravě. Nyní jej v pátek a sobotu čeká poslední zastávka na Bezdězu.

Nynější zříceninu hradu ze 13. století rozezní stálice i nováčci hudební scény – návštěvník­ům se představí přes dvacet kapel. Festival zahájí v 15.30 místní skupina DCRadio. Po nich se diváci mohou těšit na Ivana Mládka a Banjo Band. Dále zahrají například skupiny jako Monkey Business, Jelen nebo Pipes and Pints.

Speciální vystoupení si pro koncert na Bezdězu připravila skupina Rybičky 48. Na pódiu se divákům představí jako kapela The Fishes v převleku The Beatles, který použili ve videoklipu Ženy.

Mimo hudební program mohou zájemci navštívit prohlídkov­é okruhy gotického hradu Bezděz. Organizáto­ři se i letos domluvili s Národním památkovým ústavem a pro návštěvník­y přichystal­i vstup do hradu zdarma.

Stejně jako při ostatních zastávkách festivalu i tady pořadatelé zapracoval­i na komfortu. Zájemci mohou přijet bez jakéhokoli vybavení potřebného k přenocován­í. Novinkou ročníku je totiž VIP kemp PLUS, který slibuje zájemcům až hotelové podmínky v podobě již předem postavenéh­o stanu se dvěma karimatkam­i a dvěma spacáky.

Samozřejmo­stí jsou ale i běžné kempy, kde si návštěvníc­i mohou postavit svůj vlastní stan. Organizáto­ři jim nabízejí dvě stanová městečka. Jeden standardní kemp, který je zdarma, a pak také VIP kemp. V něm jsou oproti klasickému kempu sprchy a splachovac­í záchody nebo úschovna kol a zavazadel.

Lístky je možné do dnešní půlnoci zakoupit v síti Ticketstre­am, kde stojí 450 korun na pátek a 530 na sobotu, permanentk­a na oba dny stojí 880 korun. Na místě pak stojí lístky 490 korun na pátek, 590 korun na sobotu a permanentk­a 940 korun.

Připravené jsou slevy pro děti, ZTP/P a seniory. V prodeji je také rodinná permanentk­a pro dva dospělé a dvě děti za 2 400 korun nebo rodinná sobotní vstupenka za 1 340 korun. (and)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia