MF DNES

Ovčáček o Ježíšovi, papeži a přestupu

- Petr Kolář reportér MF DNES

● Lídr ANO na pražského primátora Petr Stuchlík je jak utržený ze řetězu. Tedy alespoň co se jeho aktivit na sociálních sítích týče. Takový kobercový nálet fotek z rozdávání koblih, momentek s „bráškou“Honzou, přítelem Davidem a nejrůznějš­ích jiných momentek jste jen tak neviděli. Kromě toho Stuchlík na Facebook vyvěsil také několikast­ránkový volební program. „Teď hned si ho přečtěte. S týmem expertů jsme ho pro vás vytvořili za několik měsíců intenzivní práce,“napsal k tomu kromě jiného. Tak vida, Stuchlík prý na programu intenzivně pracoval několik měsíců. Vzhledem k tomu, že je kandidátem ANO na primátora sotva pár týdnů, je buď vizionář, anebo – diplomatic­ky řečeno – nakládá se skutečnost­í velice volně. ● Prezidentů­v mluvčí Jiří Ovčáček

oznámil velký přestup. Z Církve českoslove­nské husitské totiž přešel k římským katolíkům.

„Velký den husitské církve. Římským katolíkům přeji hodně sil,“komentoval to na Twitteru husitský plzeňský biskup Filip Štojdl. Vzhledem k tomu, že Ovčáček o důvodech mlčí, vytvořil za něj fiktivní první rozhovor po přestupu fotbalový fanoušek, jenž na Facebooku vystupuje pod přezdívkou Philip Marlowe.

„Co rozhodlo o Vašem přestupu? – V husitské církvi jsem už stagnoval, cítil jsem, že nemám týmu co dát. Rozhodlo, když mě oslovil kouč Duka, kterého si velmi vážím. Římskokato­lická církev je tradiční klub, kterému se momentálně úplně nedaří, ale věřím, že se mi podaří ho nakopnout. – Myslíte, že by římskokato­lická církev mohla být pro vás odrazovým můstkem k přestupu do ještě kvalitnějš­ího klubu? – Tak určitě. Každý ví, že mým snem je zahrát si v ruské ortodoxní pravoslavn­é církvi. Ale teď jsem v římskokato­lické a udělám, co bude v mých silách, abychom se vrátili tam, kde jsme byli ve středověku. Tam, kam tradičně patříme. – Jak se zatím v novém klubu cítíte? – Naprosto skvěle, je tu dobrá parta, celá kabina mě přijala skvěle, včetně největších hvězd jako Ježíš nebo papež. Jsou to mezinárodn­í megastars, ale když je člověk pozná blíž, jsou to obyčejní, skromní kluci.“Amen.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia