MF DNES

Policistu lákali také na podíl z travních semen

-

BRNO „Lukáši, taková příležitos­t je jen jednou za život. Dostaneš podíl z bitcoinů. A navíc mám rozjetý projekt v Bahrajnu na speciální travní semena, ze kterého odhaduju měsíční příjem deset milionů.“U Městského soudu v Brně včera zazněly policejní nahrávky ze schůzek, na kterých se dvojice kumpánů snažila uplatit brněnského policistu Lukáše Lazeckého. Na oplátku od něj chtěli zašifrovan­ý harddisk, na kterém jsou podle všeho data vedoucí k více než 3 200 bitcoinům.

Ten kriminalis­té zabavili Petru Křístkovi kvůli trestné činnosti. Právě on byl jedním z mužů, kteří Lazeckému nabízeli úplatek. „Slyšel jsem, že chcete půlku bitcoinů,“naznačoval policistov­i na schůzce, která se odehrála v únoru. V okamžiku nabídky takový podíl představov­al neskutečno­u sumu 384 milionů korun.

Projekt na travní semínka zmínil Křístkův kumpán František Laššák. „Lukáši, už nemusíš dělat u policie. To je jedinečný kšeft, zajistíš tři generace dopředu,“sliboval Lazeckému.

Ve stejném stylu se nesly všechny schůzky. Lazecký stále opakoval, že o odměně se budou bavit, až přinese harddisk. Ten skutečně v březnu přinesl, ale jen na „oko“. Nebyl to přímo originál zabavený policisty. Když Křístek neprolomil ani úvodní heslo, začal mít podezření, a proto se s policistou znovu sešel na začátku března. Byla to poslední schůzka. Z odposlechů bylo zřejmé, že se Lazecký snaží vyjednáván­í ukončit, protože se blížil Křístkův výslech na policii kvůli jeho dřívějším prohřeškům. „Psal mně před chvílí šéf, kdy vás vyslechnem­e. Už nemohu s diskem pomoci. Jsem v čím dál větší prd.li,“vymlouval se policista.

Křístek se rozbrečel a řekl, že nechce znovu do vězení, a tím schůzka skončila. Hned po výslechu na policii ho zadrželi a umístili do vazby. Soudní jednání bude pokračovat v pátek. (vh)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia