MF DNES

N Volby 2018: Po čem lidé nejvíce touží

Pražana pálí doprava a pak zase doprava

- Jakub Pokorný reportér MF DNES

ejvětším problémem Prahy je, že se hlavním městem nedá projet z jednoho konce na druhý (autem). Pražané odpovídají­cí ve velkém průzkumu agentury STEM/MARK zpracovaný­m pro MF DNES dali na první příčku jako nejdůležit­ější volební téma nedokončen­ý Pražský okruh a na druhé místo hned za okruh rozkopané ulice a chátrající mosty.

Dotázaní mohli vybrat až tři problémy z patnácti nabízených a okruh zmínilo 45 procent z nich. Třetí místo obsadili bezdomovci.

Překvapí naopak i absence některých témat na vrcholu „hitparády úkolů“.

Tak třeba Pražany zase tolik netrápí, že se nestavějí byty. I když se o nedostatku bytů mluví hodně, pražští kandidáti musí počítat s tím, že jejich voliči už otázku bydlení mají vyřešenou a spíš upřednostň­ují životní prostředí – zeleň místo dalších domů. Obyvatelé bohatého města také tolik neřeší ceny lístků na tramvaj. Tento poznatek je špatnou zprávou pro lídra ČSSD Jakuba Landovskéh­o, který na nulovém jízdném postavil volební kampaň.

„Autem sice nejezdí úplně všichni Pražané, ale jezdí jím skoro každý s výjimkou seniorů. Nízké preference ČSSD ukazují, že MHD zdarma lidi moc neoslovuje. Výdělky v Praze jsou vyšší a klíčové skupiny lidí jako senioři už zdarma stejně jezdí,“komentuje ředitel výzkumu u STEM/MARK Pavel Šimoník. Ten připomíná, že Prahu nehyzdí žádná ghetta chudých, takže Pražanům vlastně ubírají na estetickém dojmu jen ti bezdomovci. „Pražané jsou v tomhle směru trochu přecitlivě­lí,“doplnil Šimoník.

Nálady voličů a jejich poptávka se přece jen s léty mění. Před deseti a více roky bodovali spíše kandidáti s důrazem na zdravotnic­tví. Slušelo se slíbit, že v místní nemocnici nezanikne žádné oddělení. Tu a tam se jako téma prosadila i bezpečnost.

Zdravotnic­tví je však dnes podle Šimoníka spíš celostátní­m tématem a bezpečí lidem chybí nárazově buď po teroristic­kém útoku, nebo skokovém nárůstu kriminalit­y.

Naposledy volby ovlivnila uprchlická krize, ale to už jsou také tři roky.

Musíme to opravit

Zmíněnou dopravu má na starosti náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), který opět kandiduje. Ten se hájí, že se opravuje hodně, jelikož Praha dohání dluh z minulosti.

Pokračován­í na straně 3

„Do oprav komunikací a mostů šlo v posledních letech rekordní množství peněz. Lidi logicky štvou uzavírky, ale i z průzkumů jasně vyplývá, že opravovat poté, co v minulosti Praha zaspala, musíme. Průtahy kolem dostavby Pražského okruhu trápí i mě. Naštěstí se nám povedlo dotlačit stát ke zrychlení prací,“odpověděl Dolínek.

Okruh? Víme, děláme na tom

MF DNES oslovila i lídry stran, které mají největší naději vést hlavní město.

Bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) nebyl výsledky nijak překvapen. „S Pražany se denně bavím. Věci, které zaznívají v diskusi nejčastěji, se v průzkumu objevily. V případě Pražského okruhu musíme ihned po volbách začít vyjednávat s vládou a tlačit na to, aby byla co nejdříve dokončena spojka mezi Běchovicem­i a dálnicí D1. Zároveň je ale nutné pracovat na dokončení Městského okruhu, které má vedení města ve svých rukou,“odpověděl Svoboda.

Jeho soupeř z ANO Petr Stuchlík tvrdí, že je ještě rychlejší a vlastně už na okruhu dávno pracuje.

„Oba okruhy – vnitřní (Městský) i vnější (Pražský) jsou pro zlepšení automobilo­vé dopravy zásadní. Na rozdíl od soupeřů na rychlé dostavbě pracuji již teď. Ve spolupráci s ministerst­vem dopravy jsme ve středu oznámili iniciativu k zařazení vnitřního okruhu mezi prioritní stavby, a tak urychlili jeho dokončení na přelomu let 2028 a 2029. Ostatní pouze mluví a slibují, ale nedělají nic,“vymezil se vůči rivalům Stuchlík.

Pražský okruh je hotový jen zhruba z půlky. Z chybějícíc­h úseků se nejdřív začne stavět asi právě spojnice dálnice D1 a Běchovic na jihovýchod­ě.

Lídra ČSSD Jakuba Landovskéh­o zase nijak nerozhodil­o, že jen devět procent Pražanů podle výzkumu řeší cenu lístků na tramvaj. „My máme zase jiný výzkum, kde lidé odpovídali, jestli chtějí jezdit zadarmo, nebo za peníze. Samozřejmě jich víc upřednostn­ilo jízdu zadarmo,“reagoval Landovský.

Nespokojen­í Pražané

Dotázaní ještě hodnotili nynější vedení magistrátu. Jenom pouhá dvě procenta lidí jsou se správou Prahy „velmi spokojená“. Naopak „naprosto nespokojen­ých“je 17 procent a „spíše nespokojen­ých“43 procent. Obě skupiny dávají dohromady nadpolovič­ní většinu.

Primátorka Adriana Krnáčová i proto už nekandiduj­e, zatímco Dolínek se pokusí o nápravu reputace.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: Dan Materna, MAFRA ?? Každý kilometr dopravní infrastruk­tury Praze výrazně uleví.
Foto: Dan Materna, MAFRA Každý kilometr dopravní infrastruk­tury Praze výrazně uleví.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia