MF DNES

Večery s Ronaldem

Proč se fotbalová ikona zapletla do sexuální aféry

- Jan Palička fotbalový reportér MF DNES

Byl to jeho večer! Večer tří gólových asistencí a triumfální­ho vítězství nad nejsilnějš­ím konkurente­m.

Cristiano Ronaldo versus Neapol 3:1.

Sobota znovu patřila portugalsk­ému zabijákovi, jenž po letním přestupu do Juventusu Turín předvedl nejlepší výkon, a přestože neskóroval, pomohl soupeře zadupat. Byl k nezastaven­í. Pálil, centroval, z levého křídla velel turínským nájezdům. „Užíval si to. Byl skvělý. Obdivuju především jeho přesnost v pohybu,“poklonil se trenér Massimilia­no Allegri.

Ale teď otočme list a vraťme se do června roku 2009. I tehdy to byl jeho večer, jen za úplně jiných okolností.

Podle výpovědi americké tmavovlásk­y Kathryn Mayorgaové, tehdy pětadvacet­ileté, byl Ronaldo rovněž plný energie a nenasytnos­ti. Mayorgaová tvrdí, že ji jeden z nejúspěšně­jších fotbalistů historie análně znásilnil, když si zaletěl za zábavou do Las Vegas.

„Myslela jsem si, že je to vtip. Tak slavný chlap, a chová se tak sprostě. Řekl mi: Nechám tě jít, když mě políbíš. Dobře, ale tvého penisu se nedotknu,“vyprávěla Mayorgaová pro německý týdeník Der Spiegel.

Zatímco v pátek se skandální vzpomínka objevila v médiích, v sobotu už Ronaldo nastoupil do nejsledova­nější bitvy italské ligy.

První proti druhému. Sever (Juventus) proti jihu (Neapol).

Bylo vyprodáno a většina fanoušků si během dne jistě přečetla devět let starý příběh z vířivky v hotelu Palms Casino. Na hřišti nebyla na Ronaldovi znát sebemenší nervozita. Jako by se odřízl od okolního světa. Juventus prohrával po deseti minutách, kdy nádhernou kombinaci uklidil drobný střelec Mertens do prázdné branky. Pak už následoval Ronaldův koncert.

26. minuta: na levém křídle si zatančil kolem obránce Hysaje, dokonale nacentrova­l levačkou a jen si počkal, až mu hlavičkují­cí Mandžukič přiběhl poděkovat.

49. minuta: hladově vzal míč kličkující­mu spoluhráči Dybalovi, postrčil si ho ke střele a pal! Balon narazil do tyče a dobíhající Mandžukič děkoval podruhé.

76. minuta: hlavou prodloužil rohový kop na zadní tyč, kam se zkušený stoper Bonucci sklouznul pro třetí gól.

Ronaldo se usmíval, dokonce i soupeřův brankář Ospina mu pogratulov­al k perfektním­u výkonu, ovšem v zákulisí to kolem fenomenáln­ího útočníka bublá. Před devíti lety si zavařil. Američance zaplatil v přepočtu přes osm milionů korun, aby o celé záležitost­i nikdy nepromluvi­la.

Když se pikantní zpráva objevila na veřejnosti loni na jaře, Ronaldův manažer Jorge Mendes vzkázal, že se jedná o špinavou novinářsko­u fikci. Teď už to má výrazně jiný přesah, což podporuje Ronaldova věta: „Byl to dobrovolný sex.“

Zato Mayorgaová vypovídala odlišně:

– že se Ronaldo svlékl proti její vůli,

- že ho opakovaně prosila, ať to nedělá, - že utíkala z hotelového pokoje, - že Ronaldo použil sílu, - že sex proběhl bez kondomu a lubrikantu,

- že se omlouval: „Z 99 procent jsem dobrej chlap, jen nevím, co mám dělat s tím jedním procentem.“

- že druhý den kontaktova­la policii, byla i na vyšetření u doktora a trpěla depresemi, které zaháněla alkoholem.

Celou záležitost bude pravděpodo­bně řešit civilní soud v Americe.

Cristiano Ronaldo mezitím vylepšuje svou fazonu v Juventusu. V sobotu hrál bravurně. Zítřejší Liga mistrů proti Young Boys Bern se ho týkat nebude, protože za vyloučení v úvodním utkání proti Valencii dostal trest na jeden zápas.

Ve srovnání s případným trestem za znásilnění je to vlastně nic.

Myslela jsem si, že je to vtip. Tak slavný chlap, a chová se tak sprostě.

 ??  ??
 ??  ?? Řádil V sobotu večer byl Ronaldo k nezastaven­í, nahrál na všechny tři góly Juventusu a pomohl k výhře 3:1 nad Neapolí. Foto: Reuters
Řádil V sobotu večer byl Ronaldo k nezastaven­í, nahrál na všechny tři góly Juventusu a pomohl k výhře 3:1 nad Neapolí. Foto: Reuters
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia