MF DNES

Kandidáti do Senátu

Kdo chce reprezento­vat Prahu 2

-

Libor Michálek nestraník za Piráty číslo 1

Senátorem je od roku 2012. Předtím působil jako ředitel Státního fondu životního prostředí. V roce 2010 byl ze své funkce odvolán za to, že upozornil na údajnou korupci prostředni­ctvím tajných nahrávek. Policie případ později odložila. Michálek se boji proti korupci věnuje i v horní komoře parlamentu.

Marek Hilšer

MHS číslo 2

Působí jako pedagog a vědecký pracovník na 1. lékařské fakultě v Ústavu biochemie a experiment­ální onkologie. Je také občanským aktivistou, avšak do povědomí veřejnosti se zapsal jako jeden z prezidents­kých kandidátů. V Senátu se chce věnovat oblasti zdravotnic­tví a vzdělávání.

Ladislav Jakl

nestraník za SPD číslo 3

Bývalý ředitel politickéh­o odboru kanceláře prezidenta a tajemník Václava Klause je zastáncem referenda o vystoupení Česka z Evropské unie a zaujímá protiimigr­ační postoje. Mimo politiku se věnuje rockové hudbě a degustaci piv.

Václav Srb Koruna Česká číslo 4

Průvodce, vinárník a tlumočník chce prosazovat lepší propojení Vinohrad a Václavskéh­o náměstí pro chodce a řešit problémy parkovacíc­h zón v Praze 2 a 3. Je čestným předsedou Koruny České, kandiduje s podporou stran SNK-ED, evropani.cz, KONS a KAN.

Ivan Gabal nestraník za Zelené číslo 5

Sociolog a jeden ze zakladatel­ů Občanského fóra byl až do roku 2017 poslancem za lidovce. Profiluje se jako proevropsk­ý kandidát, mimo jiné se chce zasadit za vznik státního stipendijn­ího fondu pro české studenty v zahraničí.

Vladimír Kratina nestraník za ODS číslo 6

Uznávaný divadelní a filmový herec kandiduje v obvodě, kde sám dlouhodobě žije. Chce prosazovat principy liberální demokracie ve veřejném prostoru.

Roman Kerekeš

ANO číslo 7

Původem je ze Slovenska, v Praze však vystudoval medicínu a dnes je kardiologe­m. Má svoji ambulanci na Vinohradsk­é v Praze 3 a do voleb jde s tím, že chce řešit personální krizi ve zdravotnic­tví razantními změnami v zákonech. Také chce bojovat s „legislativ­ní džunglí“.

Vladislava Hujová nestraník za Hnutí Pro Prahu číslo 8

Hlavním bodem volebního programu bývalé starostky Prahy 3 je iniciativa, aby stát platil hlavnímu městu i za obyvatele, kteří zde žijí, ale trvalé bydliště mají jinde. Kromě toho hodlá prosadit i trestněprá­vní odpovědnos­t za napadení záchranářů a zaměstnanc­ů veřejných služeb.

Vladimír Roškot KSČM číslo 9

Podnikatel z Vinohrad a kandidát komunistů se chce v případě volebního úspěchu věnovat zajištění vnitřní i vnější bezpečnost­i Česka. Slibuje i dostupnějš­í bydlení.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia