MF DNES

Dáte mu centimetr a Džeko toho využije

-

Už ten rituál, kdy se ráno v plzeňské šatně obléknou do slavnostní­ho, má své kouzlo. Pak odjezd na letiště a frnk za Ligou mistrů. Tentokrát do Říma. „Nemáme co ztratit. Zkusíme být co nejvíc nepříjemní a třeba překvapíme,“vypráví plzeňský kapitán Roman Hubník.

Co je vlastně na Lize mistrů nejlepší? Slavní soupeři, peníze, zkušenosti?

Patrik je teprve druhák, musí jít brzo spát, ale Liga mistrů je výjimka. Může se dívat, dokud mu nepadnou oči. Minule vydržel poločas. Usnul spokojený, protože jsme s CSKA Moskva vedli 2:0. Ráno nechápal, že se hrálo 2:2.

Navzdory remíze jste si osahali, že ve skupině s Realem Madrid nemusíte být za otloukánky.

Real je úplně jinde, ale bod s CSKA nás zahřál. Díky výkonu, který jsme v první půli odvedli, všichni věříme, že bychom se mohli poprat o třetí místo. Hrát poháry i na jaře, to by byl velký úspěch.

Na Olympijské­m stadionu v Římě jste předloni hráli Evropskou ligu. Vzpomínáte?

Byl jsem zraněný, oproti všem zvyklostem jsme nastoupili se třemi stopery a prohráli 1:4. Edin Džeko nám dával hattrick.

Bombarďák Džeko je znovu připravený pálit. Jak se brání útočník, kterého znáte z televize?

Pozor, já proti němu ještě hrával, když kopal za Teplice. To měl o dvacet kilo míň. Fotbal uměl, ale byl spíš klátinoha. Pokračoval do Wolfsburgu a pak v Manchester­u City strašně zesílil. Je to pan Útočník. Má vynikající výběr místa, zakončení brilantní. Pravá, levá, to je jedno. Dáte mu v šestnáctce centimetr prostoru a on toho využije.

Takže?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia