MF DNES

Sebastian má Bellu, Bella má štěňátka. Konec série

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Když v roce 1965 okouzlil první diváky černobílý seriál o přátelství chlapce s pyrenejský­m horským psem Bella a Sebastian, hrál malého hrdinu Mehdi El Glaoui, syn autorky knižní předlohy a současně režisérky jejího přepisu pro obrazovku Cécile Aubryové.

Dnes je herci dvaašedesá­t, věnuje se spíše divadlu a ke své legendární roli se vrátil symbolicky postavou Andrého ve filmu Bella a Sebastian z roku 2013, jenž po původním televizním triptychu odstartova­l novodobou stejnojmen­nou sérii určenou pro kina. Také ta se nyní uzavírá snímkem Bella a Sebastian 3, který vstupuje do našich kin.

Oč v něm půjde? Děj se odehrává dva roky po předešlém příběhu, zasazeném do konce druhé světové války. Sebastiano­vi, kterého ve filmové verzi hraje Félix Bossuet, je dvanáct let, z Belly se stala maminka tří štěňátek, chlapcovi blízcí plánují po svatbě veliké stěhování, ovšem hoch by raději zůstal v horách. Navíc mu dělá starosti zlotřilý Joseph, bývalý vlastník Belly, který se náhle objeví a chce ji získat zpátky i se štěňaty. Sebastian tedy musí psí rodinu zachránit.

Právě padoucha Josepha si zahrál Clovis Cornillac, jenž zároveň třetí díl natočil. Každý z filmů má jiného režiséra, zatímco Aubryová natočila všechny tři řady seriálu, po úvodním i Sebastiana mezi lidmi a Sebastiana a Marii Morganu.

Závěrečná epizoda filmové trilogie měla pařížskou premiéru před rokem, do distribuce francouzsk­y mluvících zemí vešla letos v únoru a nyní po festivalov­ých zastávkách obsazuje další trhy. Provází ji pověst, že jde o vůbec nejtemnějš­í díl.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia