MF DNES

Šilhavý poprvé vybíral pro reprezenta­ci

-

Nový trenér fotbalové reprezenta­ce Jaroslav Šilhavý zařadil do své první nominace i záložníka Davida Pavelku a obránce Lukáše Hejdu a Ondřeje Čelůstku, kteří se vracejí po delší době. Oproti poslednímu výběru svého předchůdce Karla Jarolíma udělal Šilhavý několik změn. Vracejí se také Matěj Vydra, Josef Šural a Bořek Dočkal, kvůli zranění vypadli Jan Kopic, Jan Sýkora a Tomáš Kalas. Mimo zůstali Ondřej ● Tomáš Vaclík (FC Sevilla), Tomáš Koubek (Rennes), Jiří Pavlenka (Brémy). ● Theodor Gebre Selassie (Brémy), Jakub Brabec (Rizespor), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Ondřej Čelůstka (Antalyaspo­r), Radim Řezník (Plzeň), Lukáš Hejda (Plzeň), Filip Novák (Trabzonspo­r).

Zlatá medaile z letních her pro tenisové profesioná­ly určitě není tím nejcennějš­ím. Ale jakožto finální podpis pod velkou kariérou by to u elegána z Basileje znělo hezky.

Sydney 2000: osmnáctile­tý holobrádek RF senzačně projde do semifinále, ale o bronz jej nakonec připraví jakýsi Arnaud Di Pasquale.

Atény 2004: český fanoušek si dobře pamatuje, jak ústředního favorita hned ve 2. kole šokoval jistý Petrák, Tomáš Hořava, Vladimír Coufal a Jan Bořil. Národní tým si premiéru pod Šilhavým odbude 13. října v Trnavě proti Slovensku v Lize národů. O tři dny později se představí v Charkově proti Ukrajině.

„Byli jsme hodně pilní, rozjeli jsme se za kluky z Německa, Turecka, Itálie, s některými jsme mluvili osobně, s jinými telefonick­y. Informací jsme nasbírali hodně a snažili jsme se vybrat to nejlepší,“řekl Šilhavý. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia