MF DNES

Souvislost­i K čemu se dostane poslanecký asistent John

-

sborů, která vyšetřuje policisty. Anebo v mandátovém a imunitním výboru, kterému policie předává detailní podklady k trestnímu stíhání zákonodárc­ů, třeba i včetně premiéra Babiše v kauze Čapí hnízdo.

Válkovou se MF DNES zastihnout nepodařilo. Na telefonáty ani SMS nereagoval­a. Králíček redakci řekl, že si Johna vybral jako svého poradce pro bezpečnost, protože ví o tom, že dlouhodobě spolupraco­val s policejní federací. Na dotaz, jakou přesně má jeho asistent odbornost, ale odpovědět nedokázal. „Zeptejte se jeho. Já nevím. Neptal jsem se ho na to. Známe se přes deset let a mnohokrát jsme o bezpečnost­i diskutoval­i,“řekl MF DNES Králíček, který Johnovi z veřejných peněz vyplácí deset tisíc měsíčně. Ale hlavně mu poskytuje kartičku, díky které může svobodně do kuloárů Sněmovny.

V příběhu Johnovy federace ● Exministry­ně spravedlno­sti je členkou mandátovéh­o a imunitního výboru, který zpracováva­l i žádost o vydání Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání. ● Dohlíží na Generální inspekci bezpečnost­ních sborů, která vyšetřuje policisty. ● V ústavně-právním výboru formuje zákony.

Klíč od Sněmovny ● Sedí ve výboru pro bezpečnost, který řeší všechny citlivé otázky bezpečnost­i Česka. ● Je místopředs­edou komise kontrolují­cí činnost Bezpečnost­ní informační služby (BIS), která bojuje proti špionům. ● Dohlíží na činnost Národního úřadu pro kybernetic­kou bezpečnost, který hlídá stát proti hackerům.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia