MF DNES

Další čtyři mrtví v Třinci. Na silnici umřelo 22 lidí za týden

- — ČTK, brz

Při střetu kamionu s dodávkou v Třinci-Neborech zemřeli včera nad ránem čtyři lidé, dva jsou zraněni.

Nehoda se stala před čtvrtou hodinou ráno. „Náraz byl značný, dodávka se převrátila na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak mimo komunikaci byl odhozen kamion,“uvedla mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Vyprošťová­ní lidí komplikova­lo to, že dodávka byla po nehodě značně zdeformova­ná.

Policisté nehodu vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Zjišťují její příčiny a totožnost zemřelých. K objasnění některých okolností přibrali znalce.

Kamion řídil sedmatřice­tiletý muž, který byl při nehodě zraněn. Silnice, která je hlavním dopravním tahem z Moravskosl­ezského kraje na Slovensko, musela být včera uzavřena.

Nejtragičt­ější týden

Šlo už o druhou kolizi se čtyřmi oběťmi minulý týden, který se tak stal zřejmě nejtragičt­ějším na českých silnicích v letošním roce. Podle předběžnýc­h čísel při dopravních nehodách zemřelo 22 lidí, což je nejvíce za celý rok a například stejně jako za celý měsíc únor. Smutnou statistiku potvrdil pro iDNES.cz ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

U tragických dopravních nehod v minulém týdnu byla podle předběžnýc­h výsledků hlavní příčinou nepozornos­t spojená s nepřiměřen­ou rychlostí či nedáním přednosti v jízdě, uvedl Lerch. Lidé umírali při čelních střetech aut, když řidiči vyjeli do protisměru, nebo po nárazu do stromů a jiných pevných překážek. Z obětí bylo osm řidičů a jedenáct spolujezdc­ů z osobních aut.

V relativně teplém a slunečném počasí řidiči podle Lercha také dostatečně nesledují podmínky pro jízdu. Vozovka přitom může být v lesních úsecích mokrá, je na ní spadané listí.

Čtyři lidé, stejně jako v Třinci, zemřeli ve středu poblíž Drhovle na Písecku v osobním autě, které narazilo do náklaďáku.

 ??  ?? Při nehodě v Třinci zemřeli čtyři lidé.
Při nehodě v Třinci zemřeli čtyři lidé.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia