MF DNES

Dostihové závodiště se brzy rozšíří o parkur

- — Kamila Hudečková

dopoledne předzápaso­vý trénink. Tentokrát jsem bez něj trochu cítil, že je tělo zatuhlé a rozjíždí se pomaleji.

Výsledek určitě hodnotit kladně nebudete...

Podobný zápas nepamatuji, že by to soupeři tak padalo. Od první minuty domácí trefili úplně každou střelu. Nymburk měl být unavený z těžkého programu, chtěli jsme ho přeběhat, ale on přeběhal nás.

Přitom vám předchozí tři zápasy skvěle vyšly.

Ale dnes jsme nesplnili ani jeden z bodů, které jsme na ně chystali.

Co to mělo být?

To si necháme na příště. Řeknu jen to, že se nám nedařilo zastavit jejich rychlé protiútoky. VELKÁ CHUCHLE Dostihové závodiště ve Velké Chuchli čeká výrazná proměna. Tou hlavní je, že kromě dostihů zde rodina Vítkových chce pořádat také závody v parkurovém skákání.

Developer Radovan Vítek ovládl chuchelské závodiště vloni tak, že získal podíl ve výši 93,6 procenta ve společnost­i Turf Holding, která přes další firmy pořádá dostihy. Vlastní také budovy a část pozemků závodiště.

Jeho plán do budoucna je jasný – chce připojit areál ve Velké Chuchli k řadě moderních evropských závodišť. Již v průběhu uplynulé sezony zde společnost investoval­a na 12 milionů korun do revitaliza­ce a oprav areálu a další miliony spolkne vybudování jezdecké haly, kolbiště a jízdárny pro parkurové závody.

Do celkové koncepce všech aktivit závodiště se výrazně promítne spolupráce s Českou jezdeckou federací, a to zejména při přípravě dětí a juniorů v tomto sportovním odvětví.

„Abychom mohli připravit tento zajímavý program pro sportovce i diváky, musíme nutně a urychleně postupovat v realizaci vize nového závodiště. Manželé Vítkovi uvolnili pro rok 2019 částku 30 miliónů korun, která je určena na výstavbu parkurovéh­o kolbiště a nové haly, na opravu a budování prostor pro ustájení koní, rozšíření dětského hřiště a řadu dalších, tolik potřebných investic,“uvedl ředitel závodiště Martin Pecka.

Dostihy budou ale ve Velké Chuchli i nadále dominantní.

Velmi dlouhá sezona

Sezona 2019 nabídne čtrnáct dostihovýc­h dní a bude jednou z nejdelších posledních let.

Kalendářně potrvá sedm měsíců a dva dny, odstartuje 7. dubna a skončí 9. listopadu.

„Značnou péči budeme věnovat produkci doprovodný­ch programů. Chceme obecně upoutat větší pozornost široké veřejnosti a na závodiště přilákat větší počet diváků, nabízet zajímavé gastronomi­cké i jiné akce a dále vylepšovat podmínky pro naše návštěvník­y při trávení jejich volného času,“říká Martin Pecka.

 ??  ?? Novinky Vizualizac­e ukazuje, jak by na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli měla vypadat nová hala a kolbiště pro parkurové závody.
Novinky Vizualizac­e ukazuje, jak by na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli měla vypadat nová hala a kolbiště pro parkurové závody.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia