MF DNES

Přijedou Mike Shinoda i Phil Collins

- Redaktor MF DNES

Václav Hnátek

PRAHA Hudební fanoušci si můžou v diáři na příští rok zaškrtnout další termíny významných koncertů. Pořadatelé včera ohlásili, že v březnu dorazí zpěvák a kytarista Linkin Park Mike Shinoda, v červnu potom kapela Smashing Pumpkins i legendární zpěvák a bubeník Phil Collins.

Kytarista, klávesista a zpěvák kapely Linkin Park Mike Shinoda představí 19. března 2019 v pražském Foru Karlín své sólové album Post Traumatic. To vzniklo jako reakce na úmrtí Shinodova dlouholeté­ho parťáka Chestera Bennington­a a představuj­e velmi osobní a niternou výpověď.

Shinoda sám o albu mluví jako o jistém typu arteterapi­e, která přináší pozitivní výsledek. „Nevypráví o pádu do smutku a temnoty, ale o cestě z nich ven,“tvrdí. Jeho koncerty mají strhující atmosféru a vedle hlubokých a silných emocionáln­ích momentů jsou plné nakažlivé energie. Vstupenky půjdou do prodeje 30. listopadu.

Kapela slaví třicetiny

Na stejné místo 6. června 2019 zavítá americká legenda alternativ­ního rocku The Smashing Pumpkins. Bude to sice už potřetí od jejich návratu, kdy Smashing Pumpkins vystoupí v Praze, ovšem v jednom bude koncert unikátní. Lídr a duše kapely Bill Corgan totiž tentokrát dorazí nejen s bubeníkem Jimmym Chamberlin­em, ale i kytaristou Jamesem Ihou. Z původní zakládajíc­í a nejslavněj­ší sestavy tak návštěvníc­i koncertu uvidí hned tři muzikanty ze čtyř.

Turné bude oslavou třicátého výročí vzniku kapely a má na něm tedy zaznít materiál z pěti zásadních alb, která kapela natočila až do svého rozpadu v roce 2000. Je tedy otázka, nakolik či zda vůbec se dostane i na aktuální desku s předlouhým názvem „Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun“, která vyšla tento měsíc. Rovněž na koncert Smashing Pumpkins se budou lístky prodávat od tohoto pátku. Vstupné je jednotné a činí 1 590 korun.

Nově ohlášené koncerty potom korunuje návrat Phila Collinse. Někdejší bubeník kapely Genesis a následně veleúspěšn­ý sólový hitmaker tvrdí, že je z koncertová­ní opět nadšený. „Myslel jsem si, že budu v klidu odpočívat. Ale díky fanouškům, mé rodině a podpoře některých mimořádnýc­h umělců jsem znovu objevil svou vášeň pro hudbu,“říká.

Do pražské O2 areny se v rámci turné Still Not Dead Yet dostane 25. června 2019. I vstupenky na Phila Collinse budou k dispozici od pátku. V síti Ticketport­al budou k dostání v cenách od 2 190 do 3 990 korun.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia