MF DNES

„Budujeme tvář školy“

-

Ples Vysoké školy ekonomické pořádá kromě vedení školy i současný doktorand Martin Rey (na snímku), který zároveň opakovaně moderuje celý večer.

Vaše univerzita pořádá devátý ročník plesu. Mají podle vás hlubší smysl než jen zábavu?

Je hezké, když se můžete pobavit trošku jinak než obvykle, ale hlavním důvodem je, že se mezi sebou lidé lépe poznají, na což většinou během výuky nezbývá čas. Zároveň akce souvisí i s budováním identity školy.

Oproti ostatním fakultám a školám je váš ples poměrné mladý, proč jste začali s pořádáním vlastního? Ostatní vám nepřišly dost dobré?

Netvrdil bych, že studenti chodili na plesy ostatních univerzit a z nedostatku zábavy si řekli, že uspořádají vlastní. Plesy se na naší škole konaly nepravidel­ně už dříve. První se odehrál už v 60. letech. Rozdíl spočívá v organizačn­ím výboru. Nyní je studentská iniciativa zaštítěna školním vedením.

Považujete plesy za možnost srovnání se s ostatními školami? Máte nějakého úhlavního protivníka?

Nemáme s kým soupeřit, plesy by se neměly brát jako prostředek srovnávání úrovně školy. Náš ples je svým způsobem unikátní, protože máme večer spojený pro všechny fakulty. Proto se ani srovnávat nemůžeme.

V průběhu večera jsou časté doprovodné programy. Podle kterých kritérií vybíráte?

Program zajišťujem­e našimi studenty a absolventy. Ne, že bychom neměli dostatek prostředků, ale máme vysoké nároky, které naši lidé dokonale splňují. Zajímavé je například finále talentové soutěže.

Jsou nějaké věci, které na plesech doopravdy milujete?

Baví mě samotná organizace. Navíc ples moderuji, takže zpětná pozitivní vazba je vždy největší odměnou. (mj)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia