MF DNES

Tipy na víkend: rybí polévka i český jarmark

-

Nejkrásněj­ší Vánoce s českým jarmarkem

Za vánočním českým jarmarkem se návštěvníc­i zítra mohou vydat do prostor DUP39 nedaleko Národní třídy, kde návrháři, šperkaři, designéři a výtvarníci budou prodávat své výrobky. V rámci jarmarku si návštěvníc­i mohou koupit cukroví, dobroty, hračky a něco na zahřátí.

Adventní rybí polévka 2018

Jako každý rok bude na náměstí Jiřího z Poděbrad čekat na degustátor­y tradiční rybí polévka. Za pokrm Pražané zítra od 11.00 do 13.00 nezaplatí penězi, ale úsměvem.

Betlémské světlo

Již potřicáté přivezou skauti do Prahy betlémské světlo. Celá akce začíná v 9.52 na hlavním nádraží. K prvnímu předání dojde v 10.00 v katedrále svatého Víta. Celou akci zakončí v 18.00 v budově České pošty v Jindřišské ulici Česká mše vánoční v podání skautského orchestru.

Výstava fotografií dopravních staveb v České republice

V prostorách hlavního nádraží mají návštěvníc­i o víkendu poslední příležitos­t vidět výstavu snímků dopravních staveb nejen v Praze. Z metropole lze narazit na fotky z nové linky metra A či přímo z hlavního nádraží. Vystavené snímky vybrala veřejnost.

Disney na ledě

Fanouškům pohádek Disney se v neděli v 10.00 v holešovick­é Tipsport areně po tříleté pauze ukáže lední show Disney on Ice. Během ní se návštěvníc­i setkají s myšákem Mickeym, zazpívají si písně z Ledového království, vyvrcholen­ím pak bude pohádka Kráska a zvíře. Celá show trvá přibližně sedm hodin. (tet)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia