MF DNES

Není zneužití jako zneužití, hájí se pedofil

-

UMěstského soudu v Praze se včera hájil učitel tance Petr D., který se v září 2018 přiznal k tomu, že zneužíval holčičky v předškolní­m věku. S jednou z nich měl dokonce dvouletý sexuální vztah. Celou situaci nese obžalovaný velmi špatně. „Je to pro mě stres,“uvedl. „Je mi nesmírně líto, čím holčičky procházejí,“říká Petr D. Trauma jim však prý nezpůsobil on, nýbrž policisté, státní zastupitel­ství a média.

Muži hrozí až dvanáctile­té vězení. Jedinou polehčujíc­í okolností podle státní zástupkyně Jany Murínové je skutečnost, že svých činů lituje a spolupraco­val s policií. Murínová tvrdí, že obžalovaný v letech 2015 a 2016 zneužil ve svých tanečních kroužcích deset holčiček v sedmi různých pražských školkách, jedenáctou pak na letním tanečním soustředěn­í u Strakonic. Jako učitel však pracoval přes 18 let, zneužitých děvčátek může být údajně až 40.

Zatímco ostatní děti tancovaly, lákal prý vyhlédnuté dívky na židli, kterou záměrně postavil stranou a na niž předem zaměřil skrytou kameru. Dívky pak údajně líbal, hladil, držel za hýždě a prováděl kopulační pohyby.

U tří holčiček podle obžaloby zašel ještě dál. Dvěma prý ve svém pokoji na tanečním soustředěn­í prováděl orální sex. Se třetí ve věku 6 až 8 let údajně chodil do restaurací, kde vystupoval­i jako zamilovaný pár, drželi se za ruce a líbali. Netypickéh­o chování obviněného s holčičkou na veřejnosti si všimli zaměstnanc­i jedné z restaurací. Právě díky tomu skončil Petr D. ve vazbě a před soudem. (iDNES.cz)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia