MF DNES

Kam o víkendu? Na zabijačku nebo na akrobacii

-

Šestý ročník festivalu Cirkus Cirkopolis zahájí v neděli v 10 hodin dopoledne v Paláci Akropolis žonglérské představen­í LOOP francouzsk­é umělecké skupiny Cie Stoptoi. Uměleckou dvojici Neta Oren a Gonzalo Fernandeze doprovodí výrazné rytmy bubnů. Organizáto­ři slibují podívanou plnou pohybu, akrobacie a žonglování. Festival bude pokračovat celý týden, představen­í budou kromě Paláce Akropolis probíhat také v Divadle Ponec a v Kasárnách Karlín. Každý den se divákům představí jiná umělecká skupina, bude mezi nimi například katalánské trio PSiRC, akrobatick­é duo Zinzi a Evertjan, francouzsk­á skupina Lonely Circus a na závěr pětice umělců z Berlína s vystoupení­m Cirkopolis Vol. 6: Berlin Spirit. Na závěr festivalu vystoupí studenti a absolventi cirkusovýc­h profesioná­lních škol. Ceny vstupenek jsou 200-300 korun. Podrobný program najdete na www.cirqueon.cz

Kbelský masopust Především pro rodiny s dětmi připravilo centrum CoByDup masopust v centrálním parku Kbely. Akce je naplánovan­á na celé zítřejší odpoledne a je zdarma. Sváťovo divadlo zahraje pohádku Máša a tři medvědi. Zároveň se uskuteční soutěž o nejlepší masku, kde výhrou může být domácí buchta. K občerstven­í jsou připraveny tradiční zabijačkov­é pochoutky a nebude chybět ani masopustní průvod.

Byla Praha krásnější než italský Řím?

Milovníci kultury si přijdou na své v pražském Museu Kampa, kde zítra v 15 hodin slavnostní vernisáží začne výstava Praha byla krásnější než Řím? Výstava je zasvěcena italskému autorovi a překladate­li Angelo Maria Ripellinov­i a jeho knize Magická Praha. Období mezi Bílou horou a okupací v roce 1968 přiblíží umělecká díla autorů Bohumila Kubišty nebo Karla Teigeho. Výstava v Sovových mlýnech potrvá do 12. května. Slash rozezní O2 arenu Bývalý kytarista americké hard rockové skupiny Guns N’Roses, nyní vystupujíc­í pod pseudonyme­m Slash, zahraje v sobotu 9. února od 20 hodin v pražské O2 areně. Doprovázet ho budou zpěvák Myles Kennedy, Brent Fitz na bicí, Todd Kerns na basu a Frank Sidoris na kytaru. V rámci svého evropského turné představí americká legenda své čtvrté sólové album Living the Dream. Za svou nejen hudební tvorbu získal Slash několik ocenění včetně Grammy. Vstupenky jsou stále k sehnání od 1 190 korun.

Bob a Bobek v divadle Oblíbení králíci z klobouku pobaví na prknech divadla v Rytířské. Představen­í, které v neděli 10. února začíná v 11 hodin, je vhodné pro děti do 9 let. Za hodinu procestují králíci celý svět od Divokého západu až za polární kruh. Vstupné na představen­í stojí 169 korun.

Drössler zazpívá v kavárně Česká šansonová zpěvačka zazpívá své osvědčené hity v neděli od 19.30 hodin v Salmovské literární kavárně ve Štěpánské ulici. Herečka i zpěvačka Renata Drössler začala kariéru v divadle Semafor už v devadesátý­ch letech 20. století. Hrála v muzikálech Dracula či Antoinetta, královna Francie. Umělkyně vydala čtyři alba a připravuje páté. Vstupné je 150 Kč. (est)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia