MF DNES

Kabinu Bohemians před derby otravuje chřipka

V utkání Sparta – Bohemians by mohlo dojít na očekávaný souboj bratrů Hašků

- S přispěním Radka Povejšila

Petr Procházka

PRAHA Remíza, remíza a znovu remíza. Třikrát v řadě dokázali fotbalisté Bohemians obrat v lize favorizova­nou Spartu. Troufnou si i v neděli? Jistě ano. Jen by to bylo jednodušší s kompletním kádrem.

Startuje jarní část fotbalové ligy a soupisku Bohemians před očekávaným derby na Letné krutě kosí zdravotní trable hráčů.

„Při generálce s Duklou jsme měli k dispozici jen osm zdravých fotbalistů,“spočítal Martin Hašek starší, kouč Bohemians.

Návštěvu do kabiny ohlásila chřipková epidemie a nebylo obrany. „Chtěl bych zdůraznit, že naše zdravotní potíže nejsou dílem tréninků, ale špatných okolností. V době, kdy chřipka začala řádit, jsme měli s lékaři týmový mítink na téma, jak jí předejít,“prozradil Hašek.

Mítink se bohužel minul účinkem, proto zelenobílá sestava nebude na Spartě ideální. „Takové zdravotní potíže v sezoně jsem ještě nezažil,

ale všechno jednou končí, takže snad i naše lapálie,“věří Hašek.

Pokud odečteme šílenou marodku, kádr Bohemians přes zimu nabobtnal. Soupiska už není tak úzká, kouč má širší spektrum alternativ. „Jsem rád, že převažují příchody nad odchody,“pochvaluje si Hašek. „Jenže je potřeba, aby byli všichni hráči k dispozici,“vrací se k potížím.

Bratři proti sobě?

Souboj Sparta – Bohemians bude mít zajímavý náboj i díky dalším dvěma aktérům z rodiny vršovickéh­o trenéra.

Na hřišti by totiž mohli proti sobě poprvé bojovat oba jeho synové, Martin mladší versus Filip.

„Jelikož Martin nefigurova­l v sestavě Sparty při generálce, tak je velmi málo pravděpodo­bné, že proti nám nastoupí. Ale byla by to zajímavá konfrontac­e, protože by se s Filipem potkávali ve středu hřiště,“soudí otec obou mladých hráčů.

Na podzim je ještě oba cepoval v Bohemians, ale Martina si Sparta vyhlédla jako jednu z posil.

V sestavě „klokanů“by ho měl nahradit Kamil Vacek, pro změnu bývalý středopola­ř rudého tábora z Letné. „Až se rozehraje, bude patřit k nejlepším záložníkům v lize,“má jasno kouč Hašek.

A vyhlíží minimálně čtvrtou remízu v řadě.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia