MF DNES

Hašková sní o turné světem

Před devíti lety se patnáctile­tá Dominika Hašková dostala do finále první řady televizní soutěže Česko Slovensko má talent. Nyní vydává debutový singl s vlastní kapelou založenou v Británii.

- Václav Hnátek redaktor MF DNES

LEEDS Dominika Hašková se slavného jména, a tudíž i spojení s otcem, známým hokejovým brankářem, asi úplně nezbaví. I tak se pokouší vystoupit z jeho stínu a budovat si kariéru sama za sebe. Proto založila kapelu, která nese název Domi. A vydává s ní první singl pojmenovan­ý Let Me Follow. Videoklip k němu natočil režisér Ruy Okamura.

Video s příběhem

Kapela vznikla v rámci konzerva to ris tic k é ho studia, Hašková totiž momentálně žije ve Velké Británii a navštěvuje Leeds College o f Mu sic. Skupinu založila se svými spolužáky mnoha národností.

Hudebně mísí pop s elektronik­ou a inspiruje se hudebníky, jako jsou Sigrid či Dua Lipa. Ke svému prvnímu klipu oslovila svého dlouholeté­ho kamaráda Ruye Okamuru, který studuje režii.

Text singlu i hudbu napsala Hašková sama, nahrávalo se s celou kapelou v prostorách školy v Leedsu a za produkcí stojí rovněž jeden ze spolužáků.

„Jsem ráda, že se na mém debutu podíleli lidé, kteří jsou mi velmi blízcí a dobře mě znají. Chtěla jsem, aby Ruy natočil můj první klip. Měla jsem jedinou podmínku – aby video obsahovalo příběh. Věděla jsem, že se mu podaří ukázat, co pro mě ta písnička znamená. A povedlo se! Navíc jsem se ztotožnila s hlavní postavou. Jsem velmi spontánní a občas záměrně dělám věci, které mi nejsou úplně vlastní, abych sama sebe více poznala. O tom také příběh klipu pojednává,“říká zpěvačka.

Velké sny

Do internacio­nální podoby kapely zapadá také fakt, že se klip točil na Slovensku. „Chtěl jsem najít výjimečné místo. Takové, které se bude lišit od britského standardu. Rozhodl jsem se tedy natáčet v zemi, která má blízko k našim kořenům. V klipu sledujeme postavu, jež chce uniknout předurčené­mu směru života, následovat své srdce. Je to příběh vypovídají­cí o dívce, která se necítí dobře ani doma, ani s partou puberťáků, a tak pokračuje v hledání sebe samé,“popisuje klip Okamura.

Singl Let Me Follow vychází jak v Česku, tak v Británii a Domi nejen s ním plánuje vlastní britské turné. „Přála bych si, aby lidi měli radost z mé hudby a aby jim něco dávala. Aby tancovali a těšili se z ní. Chtěla bych vystupovat za hranicemi Británie, na letních festivalec­h v Česku i kolem světa. A aby se moje hudba jednoduše šířila po celém světě,“odhaluje Hašková své velké sny.

 ?? Foto: Wisemusic ?? Dominika Hašková nyní studuje ve Velké Británii.
Foto: Wisemusic Dominika Hašková nyní studuje ve Velké Británii.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia